Τραγούδια των 90s: Όλα όσα ακούγαμε στη διαπασών και ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε

Τραγούδια: Τα τραγούδια των 90s που δεν παραδεχόμαστε ότι ακούγαμε

Πλήθος τραγουδιών που αγαπήθηκαν ατελείωτα και παίζονται ακόμα και σήμερα, είχαν κυκλοφορήσει τη χρυσή δεκαετία του 1990. Πρόκειται για τραγούδια που εξέφρασαν το κέφι και την αθωότητα της εποχής.

Μια δεκαετία που τη σημάδεψαν οι τηλεοπτικές σειρές, οι κινηματογραφικές ταινίες και φυσικά πολλές μουσικές. Τραγούδια που, άλλοτε τα μνημονεύουμε και άλλοτε ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι τα’ ακούγαμε.

Τραγούδια των 90s: Όλα όσα ακούγαμε στη διαπασών και ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε

Τα τργούδια που ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι ακούγαμε

All That She Wants / Ace of Base

Ήταν γλυκό, τρυφερό και αγαπησιάρικο το συγκεκριμένο τραγούδι.

What Is Love / Haddaway

Όλοι αναρωτιόμασταν στα νιάτα μας τί είναι αυτό που το λένε αγάπη, και το συγκεκριμένο τραγούδι συμμεριζόταν την αγωνία μας. Αφήστε που είχε και ωραίο ρυθμό… απενοχοποιηθείτε, λοιπόν, και ακούστε το δυνατά!

Mr Vain / Culture Beat

Το θυμάστε; Ντρέπεστε που το θυμάστε;

I’m Too Sexy / Right Said Fred

Μπορεί τότε να το θεωρούσαμε πραγματικά σέξι αυτό το τραγούδι, όμως σήμερα ξέρουμε καλά πως ήταν απλά μία εμπορική ανοησία.

Can’t touch this / MC Hammer

Στα 90s, εάν δήλωνες πως δεν ακούς MC Hammer ή Vanilla Ice έμπαινες κατευθείαν στο περιθώριο. Σήμερα, αν παραδεχθείς πως κάποτε ήσουν φαν του είδους σε δείχνουν με το δάχτυλο και σε κοροϊδεύουν. Άρα, καλώς ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε πως δεν υπήρχε πάρτι χωρίς MC Hammer!

Τα τραγούδα που δεν παραδεχόμαστε ότι ακούγαμε

Asi me gusta a mi / Hyperdancer

Ένα από τα μεγάλα ψέματα που λέμε στα παιδιά μας αλλά και στον εαυτό μας. Ελάτε, μην ντρέπεστε… όλοι το ακούγαμε και το χορεύαμε σαν ξεκουρδισμένα αρκούδια!

Εγώ δεν πάω Μέγαρο / Ρίτα Σακελλαρίου

Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή μια λαϊκή συναυλία που θα γινόταν τότε στο Μέγαρο Μουσικής. Κάποιοι λένε ότι ο «παίδαρος» ήταν ο εκλιπών Κώστας Ευριπιώτης, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η αναφορά είχε γίνει για τον Σάκη Ρουβά.

Καμπριολέ / Γιώργος Βασιλείου

Ντρεπόσαστε δεν ντρεπόσαστε, το καμπριολέ ήταν μεγάλο σουξέ και, όχι μόνο το ακούγαμε παντού, αλλά το απολαμβάναμε κιόλας!

Ζηλεύω / Γιώργος Μαζωνάκης

Το συγκεκριμένο τραγούδι πιάνει τον σφυγμό του ελληνικού ταπεραμέντου. Γιατί όταν ερωτεύεσαι με πάθος και είσαι και λίγο drama queen από τη φύση σου, δεν μπορεί παρά να ζηλεύεις και να το τραγουδάς με όλη σου τη δύναμη!

Μαργαρίτες / Άντζελα Δημητρίου

Άλλο ένα από τα πολλά τραγούδια της εποχής που έπαιζε από τις σχολικές εκδρομές μέχρι τα πάρτι.

Έλα μωράκι μου / Χρήστος Κυριαζής

«Έλα μωράκι μου, το στρώμα είναι καπιτονέ» εκλιπαρούσε ο Κυριαζής κι εμείς σιγοντάραμε ανοίγοντας το Volume του ραδιοφώνου! Ναι, όλοι αγαπήσαμε τον Χρήστο που έγραφε τραγούδια για την Βάνα Μπάρμπα.

Τραγούδια: Εκείνα που μας τρέλαναν στα 90s και τώρα δεν παραδεχόμαστε ότι τα ακούγαμε

Έλα μου / Σάκης Ρουβάς

Ή αλλιώς, «θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας». Κι αν μας ρωτήσουν κάποτε τα παιδιά μας εάν ακούγαμε Ρουβά, θα κοκκινίσουμε, θα χαμηλώσουμε το κεφάλι και δεν θα το παραδεχτούμε ποτέ.

Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες/ Πωλίνα

Όλοι το έχουμε χορέψει κι όλοι το έχουμε τραγουδήσει. Μπορεί κάποιοι να το αρνούνται αλλά αν το πετύχουμε στο ραδιόφωνο, μάλλον θα το αφήσουμε να παίζει για να θυμηθούμε τα νιάτα μας!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν