Τραγούδησε καθιστός και αποχαιρέτησε για πάντα το κοινό: Η τελευταία συναυλία του Φιλ Κόλινς

Φιλ Κόλινς: “Φορτισμένη ατμόσφαιρα” στην τελευταία του συναυλία

Όσοι αγαπούν τα 70s σίγουρα θα γνωρίζουν καλά τι ακριβώς σημαίνουν οι δίσκοι του Φιλ Κολινς, άλλα και το σπουδαίο μουσικό έργο που άφησε πίσω του.

Ο Φιλ Κόλινς έδωσε χθες στο Λονδίνο την τελευταία συναυλία της ζωής του, εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας του.

Ο 71χρονος τραγουδιστής εμφανίστηκε στην σκηνή του 02, παρέα με τους Mike Rutherford και Tony Banks των Genesis το βράδυ του Σαββάτου, τραγουδώντας καθιστός σε μια καρέκλα και φωνάζοντας στο πλήθος: «Μετά το αποψινό, θα πρέπει όλοι να βρούμε πραγματικές δουλειές».

Το διάσημο συγκρότημα ενώθηκε ξανά φέτος για την περιοδεία «The Last Domino?», που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά από 14 χρόνια παύσης των ζωντανών εμφανίσεων.

Tα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν τον Φιλ Κόλινς τα τελευταία χρόνια

Ο Φιλ Κόλινς έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων μιας εξάρθρωσης σπονδύλων στο λαιμό του το 2007, που προκάλεσε βλάβη στα νεύρα των χεριών του.

Χρησιμοποιεί μπαστούνι από το 2015, όταν έκανε επέμβαση στην πλάτη, και τον Σεπτέμβριο αποκάλυψε ότι «μετά βίας κρατάει» πλέον την μπαγκέτα.

Στιγμιότυπα από την τελευταία συναυλία του Φίλ Κόλινς

«Δεν κάνω τίποτα απολύτως. Δεν εξασκούμαι στο τραγούδι στο σπίτι, καθόλου. Οι πρόβες είναι η εξάσκηση», είπε στον Guardian. «Το να τραγουδάω καθιστός αλλάζει τα πράγματα. Αλλά στις πρόσφατες σόλο περιοδείες μου διαπίστωσα πως δεν ήταν εμπόδιο. Το κοινό συνέχισε να ακούει και να ανταποκρίνεται», συνέχισε.

Οι Genesis ξεκίνησαν το 1967 και η φήμη τους εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1970, πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Ο Φιλ Κόλινς ήταν ντράμερ και του συγκροτήματος το 1970, πριν γίνει βασικός τραγουδιστής το 1975.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα