Βάλε 900 ευρώ στην άκρη χωρίς καν να το καταλάβεις: Αναλυτικό πρόγραμμα οικονομίας για να μαζέψεις χρήματα

by Τόνια Τζαφέρη
Βάλε 900 ευρώ στην άκρη χωρίς καν να το καταλάβεις: Αναλυτικό πρόγραμμα οικονομίας για να μαζέψεις χρήματα

Αποταμίευση χρημάτων: Ένα πλάνο που θα ενισχύσει τα οικονομικά της

Καινούργιος χρόνος, καινούργιες συνήθειες δεν λένε; Και τι καλύτερο από το να δώσεις προτεραιότητα στα οικονομικά σου προκειμένου να αποταμιεύσεις τα χρήματα που χρειάζεσαι προκειμένου να πετύχεις έναν μεγάλο στόχο σου.

Θέλετε να βάλετε χρήματα στην άκρη για διακοπές; Επιθυμείτε να αρχίσετε να μαζεύετε χρήματα για ώρα ανάγκης; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να πετύχετε το σκοπό σας. Αναλυτικότερα:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε μια φορά την εβδομάδα τα χρήματα που σας λέμε παρακάτω στην άκρη. Έτσι μέσα σε 6 μήνες θα έχετε μαζέψει 900 ευρώ. Το πρόγραμμα που σας έχουμε φτιάξει είναι για όσους από εσάς έχετε μισθό από 700 έως 1000 ευρώ και δεν έχετε οικογενειακές υποχρεώσεις (είστε επομένως, μόνο εσείς και ο εαυτός σας). Όσοι από εσάς βγάζετε λιγότερα τότε αναγκαστικά θα βάζετε λιγότερα χρήματα στην άκρη.

Το αναλυτικό πλάνο για την αποταμίευση χρημάτων

– 1η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 2η εβδομάδα: 25 ευρώ

– 3η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 4η εβδομάδα: 25 ευρώ

– 5η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 6η εβδομάδα: 25 ευρώ

– 7η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 8η εβδομάδα: 25 ευρώ

* Προσοχή: Συνεχίζετε με το ίδιο σκεπτικό για ένα διάστημα 6 μηνών.

Περισσότερες χρήσιμες υπενθυμίσεις για να αποταμιεύσεις έως και 900 ευρώ

Ακολουθώντας το παραπάνω πρόγραμμα σε 6 μήνες θα έχετε βάλει στην άκρη 900 ευρώ. Και αν συνεχίσετε έτσι μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε βάλει στην άκρη 1800 ευρώ. Δεν είναι και λίγα. Για να καταφέρετε, ομως, τα παραπάνω με μεγαλύτερη ευκολία δείτε τι «θυσίες» πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας.

Βάλε 900 ευρώ στην άκρη χωρίς καν να το καταλάβεις: Αναλυτικό πρόγραμμα οικονομίας για να μαζέψεις χρήματα

Περιορίστε τις εξόδους σας Βγαίνοντας κάθε βράδυ έξω θα καταλήξετε με αρκετά λιγότερα χρήματα στην τσέπη και τον λογαριασμό σας χωρίς καν να το πάρετε χαμπάρι. Το φαγητό, το ποτό και τα μεταφορικά είναι έξοδα που σίγουρα μπορείτε να περιορίσετε. Η κοινωνική ζωή είναι αναγκαία, αλλά προσπαθήστε να αποφεύγετε τις καθημερινές εξόδους και φυλάτε τα χρήματά σας για να οργανώνετε εξόδους για τα σαββατοκύριακα. Επίσης, όταν βγαίνετε έξω φροντίζετε να χρησιμοποιείτε μετρητά αντί για κάρτα. Έτσι θα ξέρετε τι ξοδεύετε.

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε πια Κάντε ένα καλό καθάρισμα στην ντουλάπα και όλους τους χώρους του σπιτιού σας και θα βρείτε πράγματα που ούτε ξέρατε ότι είχατε. Πουλήστε ό,τι δεν θέλετε πλέον να έχετε στο σπίτι σας στο ebay και το amazon. Θα βγάλετε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι νομίζετε. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πώς αυτό που εσείς δεν θέλετε πια, είναι κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα έδιναν αρκετά για να το αποκτήσουν.

Αρχίστε να εξασκείστε στο μαγείρεμα και να τρώτε στο σπίτι Το μαγείρεμα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα. Ξεκινήστε να φτιάχνετε μερικές απλές συνταγές και μην το παρακάνετε με το κρέας που είναι και ιδιαιτέρως ακριβό. Μην δοκιμάζετε να φτιάχνετε συνταγές με περίεργα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε μια και μόνο φορά.

Μην πηγαίνετε πολύ συχνά για ψώνια Το σίγουρο είναι ότι θα πέσετε στην παγίδα και θα παρασυρθείτε. Γράφετε τα πράγματα που χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ και πηγαίνετε μια φορά την εβδομάδα μόνο γι’αυτά. Φροντίζετε επίσης να είστε χορτάτοι όταν επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ και μην κάνετε ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα μαγαζιά.

Προτεινόμενα