Βαρύ πένθος για τον Αλέξη Χαρίτση: «Αντίο Βυρωνάκο μου. Σε αγαπώ πολύ.»

by Newsroom i-diakopes.gr
Βαρύ πένθος για τον Αλέξη Χαρίτση: «Αντίο Βυρωνάκο μου. Σε αγαπώ πολύ.»

Το βράδυ της Τετάρτης πέθανε ο πατέρας του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. Ο πατέρας του Αλέξη Χαρίτση αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ο Βύρωνας Χαρίτσης πέθανε χτες το βράδυ, μετά από θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο. «Γεννημένος το 1943, ο Βύρωνας Χαρίτσης διήνυσε την πορεία της ζωής του με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα. Άνθρωπος καλλιεργημένος και ευγενής, εργάστηκε με επιτυχία ως πολιτικός μηχανικός. Παντρεύτηκε την Ελένη Τσαπραλή και έκαναν δύο παιδιά, τον Αλέξη και τον Βασίλη.

Με την Αριστερά συναντήθηκε στα νεανικά χρόνια του, διαμορφώνοντας έναν πολιτικό δεσμό που νοηματοδότησε τη ζωή του. Από τη Δημοκρατική Άμυνα πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί στη Σοσιαλιστική Πορεία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αργότερα εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιον κομματικό οργανισμό, αλλά παρέμενε ενεργός αριστερός πολίτης.

Η Νέα Αριστερά αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό του συντρόφου Αλέξη που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ακύρωσε όλες τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές του.

Λεπτομέρειες για την νεκρώσιμη τελετή του Βύρωνα Χαρίτση θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα».

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση για τον θάνατο του πατέρα του
O Αλέξης Χαρίτσης μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο σε μικρή ηλικία στην αγκαλιά του πατέρα του. Από κάτω ο Έλληνας πολιτικός έγραψε: «Αντίο Βυρωνάκο μου, αντίο Πατέρα. Σε αγαπώ πολύ.»

Χαρίτσης: Διάψευση… επιβεβαίωσης για τα σενάρια μεταγραφής του στο Π