Βάσια Παναγοπούλου: Η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η απέχθεια για τις πλαστικές, τα λάθη στους γάμους και τα διαζύγια

Βάσια Παναγοπούλου: Η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η απέχθεια για τις πλαστικές, τα λάθη στους γάμους και τα διαζύγια

Βάσια Παναγοπούλου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Μία από τις πιο ταλαντούχες γυναίκες ηθοποιούς, είναι η δημοφιλής και αγαπημένη Βάσια Παναγοπούλου, με αρκετά χρόνια επιτυχημένης πορείας τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.  Ήθελε να περάσει στην φιλολογία αλλά τελικά πέρασε στη Πάντειο. Η Βάσια Παναγοπούλου ξεκίνησε ως κολυμβήτρια στο ναυτικό όμιλο Γλυφάδας και εκείνο το διάστημα την ανακάλυψε ο Μιχάλης Ασλάνης και της πρότεινε να δουλέψει κοντά του ως μοντέλο. Άρχισε μαθήματα υποκριτικής στην Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. H πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο έργο “Και τώρα πάλι …αμόκ”. Έλαβε μέρος σε πολλά θεατρικά έργα κυρίως ως θιασάρχης.Στον κινηματογράφο επαίξε σε 10 περίπου ταινίες όπως ”Γρανίτα από μελάνι” ”Οταν οι ρόδες χορεύουν” αλλά και στον “Ο Μελισσοκόμος” και το “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” του Θεόδορου Αγγελόπουλου. Πρωταγωνίστησε επίσης και σε τηλεοπτικές σειρές όπως ”Το παθος”, Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία”, “Το κεφάλι της γάτας” , ”Δίψα”, ”Μαύρη Χρυσαλίδα”, “Επιθυμίες”, ”Οι τελευταίοι εγγονοί” κ.α.

Πριν από 8 χρόνια δημιούργησε το δικό της θέατρο, το «Χυτήριο», στο Γκάζι, ενώ φέτος τολμά να κάνει ένα ακόμα επιχειρηματικό βήμα αγοράζοντας μαζί με τον επιχειρηματία Δημήτρη Αγγελόπουλο το ιστορικό θέατρο Αλάμπρα της οδού Στουρνάρη.

Βάσια Παναγοπούλου: Η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η απέχθεια για τις πλαστικές, τα λάθη στους γάμους και τα διαζύγια

Βάσια Παναγοπούλου: Το ξεκίνημα της καριέρας της

“Η πρώτη φορά που ανέβηκα στη θεατρική σκηνή ήταν αυτή του Θεάτρου Βέμπο σε μια επιθεώρηση των Χάρη Ρώμα – Θανάση Παπαθανασίου και σκηνοθεσία του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Εγώ ανέβαινα για πρώτη φορά στη σκηνή και έπρεπε να πω έναν μονόλογο. Στο τέλος, οι φίλοι μού είπαν ότι μαζί με εμένα έτρεμε όλο το σκηνικό είχε πει η Βάσια Παναγοπούλου.

Με τα χρόνια μαθαίνεις να το ελέγχεις λίγο όλο αυτό. Νομίζω όμως δεν περνάει ποτέ η αγωνία της πρώτης επαφής με το κοινό. Πλέον, γνωρίζοντας περισσότερα πράγματά σε σχέση με το θέατρο, υποβάλλω τον εαυτό μου και τους ηθοποιούς που συνεργάζομαι σε μικρές δόσεις άγχους. Με ποιο τρόπο; Αν από τις πρόβες αρχίσουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο, την ημέρα της πρεμιέρας είμαστε λίγο καλύτερα. Ο ηθοποιός δεν σταματάει ποτέ να αγχώνεται.
Είχα την τύχη να γνωρίσω και να κάνω παρέα με τον Δημήτρη Χορν. Κάποια στιγμή τον ρώτησα «μα γιατί δεν παίζετε; Αυτό το ταλέντο που έχετε είναι δώρο Θεού και ανήκει σε όλο τον κόσμο που σας ξέρει και σας θαυμάζει». Τότε μου απάντησε: «Βάσια μου, ούτε για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου αυτό που περνάω κάθε φορά: η αγωνία, το πώς χτυπάει η καρδιά μου, ότι θα βγω και από κάτω θα ακούγονται σχόλια τύπου “γέρασε”κ.ο.κ. Δεν το αντέχω”.

Βάσια Παναγοπούλου: Η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η απέχθεια για τις πλαστικές, τα λάθη στους γάμους και τα διαζύγια

Η προσωπική ζωή της Βάσιας Παναγοπούλου

Η Βάσια Παναγοπούλου έχει τρία παιδιά, μια κόρη την Έμμα από τον πρώτο γάμο της με τον Απόστολο Δοξιάδη και δυο γιους τους οποίους απέκτησε από τον δεύτερο σύζυγό της, Φάνη Συνοδινό. Σχετικά με τον αν θα ήθελε κάποιο από τα παιδιά της να ακολουθήσει τον δρόμο της μητέρας τους στην υποκριτική, η ίδια σε συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Έχω τρία παιδιά και δεν θα ήθελα καθόλου να ασχοληθεί κάποιο με την υποκριτική. Δεν θα ήθελα να ζήσουν την αγωνία που περνάει ένας ηθοποιός σε ένα τελείως εποχιακό επάγγελμα εκτός και αν κάποιος που μου πει ότι είναι η εσωτερική του ανάγκη να εκφραστεί».

Επίσης, ήταν σε σχέση με τον 16 χρόνια νεότερό της Θοδωρή Αναγνωστάκη και μάλιστα το ζευγάρι  ετοιμαζόταν να παντρευτεί.

Ο Ανδρέας Φουστάνος είχε σχέση αρκετά χρόνια με τη  Βάσια Παναγοπούλου. Μάλιστα είχε πει:«Αν θέλετε να μιλήσουμε για την προσωπική μου ζωή, η σχέση μου τη Βάσια Παναγοπούλου συζητήθηκε περισσότερο από ο,τι ο γάμος μου με την Νατάσα Θεοδωρίδου για χίλιους δύο λόγους» …Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ερωτεύτηκε πραγματικά τη Βάσια Παναγοπούλου είχε απαντήσει:  “Εννοείται. Είχαμε μια μακρόχρονη σχέση”.

Δεν έχω καθόλου ταλέντο στο γάμο, είχε πει η Βάσια Παναγοπούλυ. Κάνω λάθη, που στη συνέχεια μου δημιουργούν απογοήτευση και θλίψη, γιατί κανένας μας βεβαίως δεν παντρεύεται θεωρώντας ότι κάποια στιγμή θα χωρίσει. Για τους φίλους είμαι πολύ καλή στο να τους συμβουλεύω, αλλά για τον εαυτό μου είμαι κακή, πολύ κακή είχε πει αν και στη συνέχεια σκέφτηκε εκ νέου το γάμο.

“Αν δεν ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον ή αν αρχίσουμε να κοιτάμε εσύ από εδώ κι εγώ από εκεί, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μην είμαστε μαζί. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ως σπορ, ό,τι και να κάνουν στη ζωή τους δεν μπορούν να ηρεμήσουν και κοιτάνε