Βασίλης Ραχούτης: Ο άγνωστος ήρωας φαντάρος του Σάμινα, που πνίγηκε σώζοντας κόσμο

Βασίλης Ραχούτης: Ο ήρωας φαντάρος του Σάμινα

Βασίλης Ραχούτης : Είναι και κάποιες ιστορίες γροθιά στο στομάχι. Αξίζει όμως να ακουστούν και να τις μάθουν όσοι περισσότεροι γίνεται. Πρόκειται για ιστορίες ζωής, που μέσα σε αυτές πρωταγωνιστούν καθημερινοί ήρωες.

Δυστυχώς όμως κάποιοι από αυτούς δεν τα καταφέρνουν. Μας δίνουν όμως ένα τεράστιο μάθημα.

Ιδιαίτερα συγκινητική και η παρακάτω ιστορία, η οποία μας άγγιξε όσο λίγες. Πρόκειται για έναν στρατιώτη σύμβολο. Που οδηγήθηκε στον θάνατο μόνο και μόνο γιατί… αρνήθηκε να σώσει τη ζωή του.

Όταν πλοίο ναυάγησε ανοιχτά της Πάρου, ήταν ένας από τους ανθρώπους που κυριολεκτικά έδωσε την ζωή του. Έδωσε την ζωή του για να σώσει όσους βρέθηκαν στο ναυάγιο.

Πιο αναλυτικά ο ήρωας, στρατιώτης πεζικού, Βασίλης Ραχούτης στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 έχασε την ζωή του στην θάλασσα της Πάρου. Προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους συνανθρώπους του μπορούσε στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα».

Ο πατέρας του τηλεφωνικά τον παρακαλούσε να εγκαταλείψει το πλοίο και να σωθεί. Εκείνος όμως δεν το έκανε. Δεν μπορούσε να εγκαταλείψει αβοήθητους τους συνανθρώπους του όπως χαρακτηριστικά έλεγε.

Ο Βασίλης μαζί με άλλους 19 συναδέλφους του, έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Έχασε την ζωή του προσπαθώντας να σώσει ένα μωρό, αφού πρώτα είχε σώσει την μητέρα.

Οι ήρωες που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε.. “

Related posts

Πάρος: Κόβει την ανάσα το βίντεο με εναερίτη να κρέμεται από κολώνα την ώρα της κακοκαιρίας

Εξπρές Σάμινα: Ο Βασίλης Ραχούτης είναι ο «αφανής» ήρωας που ντρόπιασε το πλήρωμα του μοιραίου πλοίου

Θυσιάστηκε ο ίδιος για να μην πνιγεί το παιδί: Ο Βασίλης Ραχούτης είναι ο ήρωας που πέθανε σώζοντας αγνώστους

Επική απάντηση από ομογενή στον Πειραιά: «Ούτε ξέρω πως διάλεξα την Πάρο για διακοπές, κατά λάθος»

Δεν κρύβεται ο έρωτας τους: Χέρι-χέρι Βανδή και Μπισμπίκης στα σοκάκια της Πάρου

Αποσύρθηκε και βρήκε την ηρεμία της: Αυτή τη δουλειά κάνει τώρα η Σοφία Αλιμπέρτη

Με το πιο λαμπερό χαμόγελο και σε άψογη φόρμα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η αρετουσάριστη φωτογραφία με ολόσωμο μαγιό στα 67 της χρόνια

Σοφία Αλιμπέρτη: «Έχω επιλέξει να μπορώ να μεγαλώνω όπως εγώ θέλω. Να παχαίνω, να αδυνατίζω, να βγαίνουν οι ρυτίδες και να είμαι ΟΚ»

Το καταφύγιο της μετά τον χωρισμό με τον Πάριο: Το χουχουλιάρικο σπίτι της Σοφίας Αλιμπέρτη στην Πάρο με την αρχοντική διακόσμηση