Βασίλης Τερλέγκας: Το νησί που αγόρασε, η δικαστική διαμάχη με την πρώην, η πίστη στη θρησκεία και η οικονομική καταστροφή

Βασίλης Τερλέγκας: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στις 29/06/1961 γεννήθηκε στα Καλάβρυτα, ο τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας, ο οποίος ήταν το τελευταίο παιδί μιας οικογέναις αγροτών και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Πεύκο Αχαΐας. Σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, και έκτοτε ακολούθησε καριέρα στο τραγούδι. Σήμερα, ζει στο Κερατσίνι με τους 3 γιους και τη μητέρα του.

Ο ίδιος είχε πει σχετικά: “Ο παππούς µου µία έψελνε και µία τραγουδούσε. Επειδή πολέµησε στη Μικρά Ασία τραγουδούσε µικρασιάτικα, τα οποία λάτρεψα. Ο πατέρας µου ήταν στον Γράµµο – Βίτσι, στην αντίσταση. Τα είχανε δει όλα αυτοί οι άνθρωποι”

Στην καλλιτεχνική πορεία του συνεργάστηκε με τους: Μάνο Ελευθερίου, Χρήστο Νικολόπουλο, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Ρίτα Σακελλαρίου, Τζένη Βάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ζαφείρη Μελά, Κώστα Μπίγαλη, Σταμάτη Γονίδη, Καίτη Λιβανού κ.ά.

Τα περισσότερα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν και την υπογραφή του. Μπορεί και παίζει όλα τα έγχορδα όργανα, ενώ έχει την εξ ολοκλήρου επιμέλεια της παραγωγής.

Ο Βασίλης Τερλέγκας είπε για το ξεκίνημά του: “Με βοήθησε καταρχάς  το κερί της Παναγίας που έβαλα στην εκκλησία του χωριού µου απ’ όταν έφυγα, µικρό παιδί. Από κει και πέρα έδωσα τις µάχες µόνος µου. Με βοήθησαν πολύ οι πειρατικοί σταθµοί της εποχής, αφού µας κυνηγούσαν τότε κι εγώ δεν ήξερα απ’ αυτά τα πράγµατα. Ξέρετε, ο κάθε άνθρωπος κρύβει µέσα του έναν αλυσοδεµένο δαίµονα κι έναν αλυσοδεµένο άγγελο. Εγώ κατάφερα σ’ αυτό τον τοµέα να βγάλω τον άγγελό µου έξω και ευχαριστώ το σύµπαν ή τον θεό που κατάφερα να το κάνω.

Μαγκιά δεν είναι να πουλάς μούρη και εγωισμούς. Μαγκιά είναι να έχεις ηθικές αξίες. Μάγκας για εμένα είναι εκείνος που μπορεί να κρατήσει τον εαυτό του, να μην παρεμβάλλονται πράγματα που τον αλλοιώνουν σαν άνθρωπο. Μήπως δεν είναι μαγκιά ο θάνατος του Παπαφλέσσα; Ή του Ευγένιου Ευγένιος Ροντιόνωφ για να μην βγάλει τον σταυρό του; Τι είναι μαγκιά; Είναι να ζεις στη σύγχρονη ζωή και να κοιτάς τον στόχο σου. Αυτό το καταφέρνεις με την στάση σου σαν άνθρωπος απέναντι στις ηθικές αξίες. Μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά η φράση του δασκάλου μου στο Δημοτικό σχολείο: Ισχύς μου ο άνθρωπος και πίστη μου ο Θεός! Δεν το ξεχνώ!” .

Βασίλης Τερλέγκας: Το νησί που αγόρασε, η δικαστική διαμάχη με την πρώην, η πίστη στη θρησκεία και η οικονομική καταστροφή

Βασίλης Τερλέγκας: Η επιχειρηματική δραστηριότητα

Ο τραγουδιστής είχε αγοράσει το νησί το 1990 από τους πρώτους του ιδιοκτήτες, ωστόσο, ποτέ δεν επένδυσε σε αυτό. Ο Βασίλης Τερλέγκας είχε αγοράσει το νησί από μια Αμερικανίδα η οποία λίγο πριν πεθάνει πουλούσε ό,τι είχε και δεν είχε.

«Δεν σκόπευα να επενδύσω περαιτέρω στο νησί, άλλωστε ποτέ δεν ήμουν Ωνάσης, ωστόσο τότε οι δουλειές μου πήγαιναν καλά και ήθελα να επενδύσω κάπου» δηλώνει ο Βασίλης Τερλέγκας και συνεχίζει: «Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του μάλιστα είναι γραμμένοι πάνω σε πάπυρο. Η συγκεκριμένη το είχε κληρονομήσει απ’ ό,τι ξέρω από την οικογένειά της, η οποία φαίνεται πως αποτελούσε τους πρώτους ιδιοκτήτες του από το 1824. Το είχα δει από φωτογραφίες και λόγω της πολύ χαμηλής του τιμής, που δεν θα ήθελα να σας αποκαλύψω, αποφάσισα να το αγοράσω. Από κει και πέρα, το νησί είναι νόμιμο, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες που το πιστοποιούν και πάνω σε αυτό μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις».

Η Σωρός ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, έχει έκταση 330 στρέμματα και συγκαταλέγεται στα έξι νησιά που αγόρασε πρόσφατα ο Εμίρης του Κατάρ για να επενδύσει και τα κάνει δώρο στην πανέμορφη γυναίκα του και τα 24 παιδιά του.

Βασίλης Τερλέγκας: Το νησί που αγόρασε, η δικαστική διαμάχη με την πρώην, η πίστη στη θρησκεία και η οικονομική καταστροφή

Βασίλης Τερλέγκας: Η οικονομική καταστροφή και τα λόγια για τους ομοφυλόφιλους

Σε μια παλαιότερη δήλωσή του για του ομοφυλόφιλους, επανήλθε ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας, λέγοντας: «Εγώ είχα πει μόνο για τα παιδιά μου, όμως από τη στιγμή που είδα πιο καθαρά τα πράγματα αυτό τον καιρό, επιμένω για τα παιδιά μου. Πιστεύω στον Θεό ακράδαντα και όταν η θέληση του Θεού είναι αυτή, δεν μπορούμε να είμαστε ρατσιστές με τους ομοφυλόφιλους. Εγώ είπα απλά ότι τα παιδιά μου δεν θα ήθελα να γίνουν. Αν θέλει κάποιος να παιδιά του να γίνουν ομοφυλόφιλοι ας πάρει και μία σημαία», τόνισε.

Ο Βασίλης Τερλέγκας αναφέρθηκε και στο πώς αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού, αφού όπως είπε ανήκει στις ομάδες υψηλότατου κινδύνου ( είχε πάθει έμφραγμα το 2012) λέγοντας: «Εμείς οι καλλιτέχνες αυτό έχουμε δεν σταματάμε ποτέ. Ανήκω και στις ομάδες υψηλότατου κινδύνου οπότε έχω κλειστεί μέσα, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχω επαφές, να τραγουδήσω».

«Είμαι εκτός μουσικής από τον Φεβρουάριο που έκανα την τελευταία μου συναυλία στην Καβάλα και την προηγούμενη μέρα ήμουν στην Καστοριά και κάποιος θαυμαστής με κυνηγούσε και με φύλαγε και με έφτυνε επειδή ήταν σουρωμένος. Όταν γύρισα μου είπαν για τον κορονοϊό και ότι έχει κρούσματα στην Καστοριά και με έπιασε πανικός. Έτσι κλειδώθηκα μέσα στο σπίτι και από εκεί που ήμουν 80 κιλά, έγινα 100. Έχω καταστραφεί οικονομικά. Έχω μείνει στον Άσσο Κορινθίας, έχω κάνει τρεις μήνες να δω τα παιδιά μου και απ’ ότι βλέπω θα κάνω άλλους τρεις για να τα ξαναδώ», δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Βασίλης Τερλέγκας: Το νησί που αγόρασε, η δικαστική διαμάχη με την πρώην, η πίστη στη θρησκεία και η οικονομική καταστροφή

Βασίλης Τερλέγκας: Η δικαστική διαμάχη

Αντιμέτωπος στις δικαστικές αίθουσες με την πρώην σύντροφό του βρέθηκε ο Βασίλης Τερλέγκας, το 2019 η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη απαιτώντας να της καταβάλει ποσό που ξεπερνούσε τις 20 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Μαζί σου». Στην επίμαχη αγωγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2015, επτά χρόνια μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, η ενάγουσα υποστήριζε ότι ο λαϊκός τραγουδιστής δανείστηκε από αυτήν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μόνο για τον καλλωπισμό του, το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ.

«Ο εναγόμενος είναι δημοφιλής τραγουδιστής, απασχολούμενος σε νυχτερινά κέντρα, γεγονός που του επιτρέπει να αποκομίζει ιδιαίτερα υψηλό μηνιαίο εισόδημα. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής μας σχέσης, ο Βασίλης Τερλέγκας απολάμβανε “μεσουράνημα” της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δεδομένου ότι προτού επανέλθει η οικονομική κρίση, οι αμοιβές των καλλιτεχνών ανέρχονταν σε αστρονομικά ποσά» αναφέρει η πρώην σύντροφος του καλλιτέχνη.

«Ο εναγόμενος κατάφερνε να σπαταλά τις απολαβές του γεγονός που μου επέβαλε την κάλυψη των πάγιων μηνιαίων εξόδων (ενδύματα, υποδήματα, τραπεζικές οφειλές κλπ) από τον μισθό μου» συμπληρώνει.

Η γνωριμία τους είχε γίνει στις αρχές του 2003 και από τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς έως τον Μάιο του 2008 ανέπτυξαν μια στενή σχέση μεταξύ τους, όπως υποστήριζε η ενάγουσα. Όταν η σχέση τους τελείωσε, ο τραγουδιστής διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί της, ενώ δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο εξώδικο που του απέστειλε με αποτέλεσμα η ίδια να αναζητήσει το δίκιο της στις δικαστικές αίθουσες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν