Βάσος Ανδριανός: Ο ρόλος που τον έκανε διάσημο, ο κεραυνοβόλος έρωτας με τη Ρένα Βουτσινά και το άδοξο τέλος του

Βάσος Ανδριανός: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στις 7/06/1943 γεννήθηκε ο Έλληνας ηθοποιός Βάσος Ανδριανός, ή Αδριανός. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Παπαδόπουλος και έγινε γνωστός από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970 Μεθοριακός σταθμός.

Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Τηλεοπτικά, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά, «Η γειτονιά μας» που παιζόταν από την ΥΕΝΕΔ μεταξύ του 1972 και του 1977.

Από το 1975 ως το 1981 έπαιξε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Μεθοριακός σταθμός, στο ρόλο του καινοτόμου γεωπόνου με το όνομα Αλέξης.

Χαρακτηριστική ατάκα του γεωπόνου αυτού ήταν ο «αναδασμός». Το 1982 έπαιξε στην θεατρική παράσταση Ένα σκιουράκι στη σουίτα μου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη, λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί.

Ο «Μεθοριακός Σταθμός» όμως, ήταν η σειρά που απογείωσε την καριέρα του. Από το 1974 έως το 1981, οπότε το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ο Ανδριανός ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός των γυναικών, που θαύμαζαν την ομορφιά του. Κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς, ο ηθοποιός έγινε ένας αληθινός σταρ για τα ελληνικά δεδομένα. Αμέτρητες φωτογραφίσεις σε περιοδικά και οι αφίσες του ήταν σε πολλά κοριτσίστικα δωμάτια. Ο Ανδριανός ήταν εξίσου αγαπητός και στο αντρικό κοινό, όχι λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, αλλά επειδή ο χαρακτήρας του στο σήριαλ ήταν αγνός και ντόμπρος. Στην επαρχία, έκανε αρκετούς άντρες να ταυτιστούν μαζί του, αλλά και στις μεγάλες πόλεις ο πληθυσμός προέρχονταν από χωριά και η σειρά θύμιζε στους εσωτερικούς μετανάστες το χωριό τους.

Η σχέση του Βάσου Ανδριανού με τη Ρένα Βουτσινά

Η τηλεοπτική Γαρουφαλιά, που υποδυόταν η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά, αγαπούσε τον Αλέξη από το πρώτο επεισόδιο, ωστόσο εκείνος ήταν αρραβωνιασμένος με άλλη. Λίγο πριν από το τέλος της σειράς, ο γεωπόνος έχασε τη μνηστή του σε τροχαίο ατύχημα και έσμιξε με τη Γαρουφαλιά. Η εκπλήρωση του έρωτα των δύο ηρώων ήταν ταυτόχρονα και η εκπλήρωση της επιθυμίας του τηλεοπτικού κοινού, που ήθελε να δει τον Αλέξη και τη Γαρουφαλιά μαζί. Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πως όταν ο κόσμος τον συναντούσε στο δρόμο, του έλεγε να παντρευτεί την ηθοποιό. Εκείνος άκουσε τη συμβουλή του κοινού και την παντρεύτηκε στα αλήθεια. Απέκτησαν μια κόρη και έμειναν μαζί μέχρι το πρόωρο τέλος του ηθοποιού….

Η Ρένα Βουτσινά από το 1979 έως το 1981 πρωταγωνιστούσε στο σίριαλ της ΥΕΝΕΔ «Μεθοριακός Σταθμός» κρατώντας το ρόλο της Γαρουφαλλιάς που ήταν ερωτευμένη με τον γεωπόνο Αλέξη. Στο ρόλο του Αλέξη ο σύντροφος της ζωή της Βάσος Ανδριανός.

Η Ρένα Βουτσινά έπαιξε και σε ελληνικές ταινίες, κρατώντας, όμως, μικρότερους ρόλους. Σημαντικότερη δουλειά της έκτοτε η συμμετοχή της στην ταινία «Υποψήφιοι Βουλευτές και βουλευτίνες» του 1980, ως μαύρη Ντόροθι. Δύο χρόνια μετά έκανε ένα γκεστ στη σειρά «Ορκιστείτε Παρακαλώ» και στη συνέχεια αποσύρθηκε και από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έκανε μόνο κάποιες επιλεκτικές δουλειές στο θέατρο.

Βάσος Ανδριανός: Ο ρόλος που τον έκανε διάσημο, ο κεραυνοβόλος έρωτας με τη Ρένα Βουτσινά και το άδοξο τέλος του

Ο θάνατος του Βάσου Ανδριανού

Ο Βάσος Ανδριανός στις 21 Δεκεμβρίου 1999 σκοτώθηκε μετά από πτώση από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε, στην Κηφισιά.

Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν εκεί την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού. Για τα αίτια του θανάτου του, ορισμένοι ανέφεραν ότι ο Ανδριανός αισθάνθηκε ζαλάδα και έπεσε στο κενό, παρασύροντας μια ξαπλώστρα, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για πιθανή αυτοκτονία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν