Διόρθωση Άρθρου: Δηλώσεις της Βίκυς Τσοχατζοπούλου από το 2019 παρουσιάζονται ως πρόσφατες.

by Εύα Ζαχαριάδη

Αρχικά είχαμε αναδημοσιεύσει τα εξής:

Βίκυ Σταμάτη: Η αποκαλυπτική συνέντευξη και η αναφορά στην σύνταξη

Η Βίκυ Σταμάτη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο OPEN. Η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου μίλησε ανοιχτά για τις συνθήκες εξαθλίωσης που ζουν με το παιδί της.

«Ζω σε άθλιες συνθήκες με 2.400 ευρώ τον μήνα». «Ζούμε έναν πόλεμο. Μία κατοχή»

Η κ. Σταμάτη ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό πως ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης αφού, οι δύο συντάξεις του κ. Τσοχατζόπουλου δεν επαρκούν.

Διόρθωση Άρθρου: Δηλώσεις της Βίκυς Τσοχατζοπούλου από το 2019 παρουσιάζονται ως πρόσφατες.

Συγκεκριμένα μπορεί όπως είπε να κρατήσει μόνο 1.200 ευρώ από την κάθε μία. «Από τις δύο συντάξεις που παίρνει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Πρόκειται για τη μία του βουλευτού και την άλλη του πολιτικού μηχανικού/οικονομολόγου- του επιτρέπεται να παίρνει το ακατάσχετο ποσό, το οποίο είναι 1200 ευρώ από την εκάστοτε σύνταξη.

Βίκυ Σταμάτη: Τα σχολικά δίδακτρα που είναι 1000 ευρώ

“Εκ των οποίων τα 1000 ευρώ καταβάλλονται κάθε μήνα για τα σχολικά δίδακτρα και τις σχολικές υποχρεώσεις του παιδιού μας.

Τα βγάζουμε πέρα με πάρα πολλές στερήσεις, με άπειρα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που με κάποιο τρόπο μας ευεργετούν σε στιγμές που έχουμε την απόλυτη ανάγκη», είπε.

Διόρθωση Άρθρου: Δηλώσεις της Βίκυς Τσοχατζοπούλου από το 2019 παρουσιάζονται ως πρόσφατες.

«Ήθελαν την απόλυτη εξόντωση και την πέτυχαν, βιώνουμε έναν αληθινό πόλεμο».

Η κα Σταμάτη, μιλώντας για την πολυτελή ζωή της πριν τη φυλάκιση δήλωσε ότι δεν ζούσε υπερβολικά και πως καμία γυναίκα δεν διώχθηκε για κουρτίνες και καναπέδες. Όσον αφορά τις φήμες για πισίνα στο σπίτι στην Ακρόπολη τις χαρακτήρισε ανυπόστατες. Την ίδια ώρα η κα Σταμάτη χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξή της και αναφέρθηκε στον σύζυγό της ως… «κυτταρικά και βιολογικά ευγενή» ενώ τόνισε πως «ήταν ένας αριστοκράτης πραγματικός».

Όπως μας ενημέρωσαν τα Ellinika Hoaxes αυτά που ισχύουν είναι τα εξής:

Η συγκεκριμένη δήλωση της Βίκυς Τσοχατζοπούλου όντως έγινε σε συνέντευξη της στο OPEN, όπως αναφέρουν τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, ωστόσο η εν λόγω συνέντευξη προβλήθηκε στο κανάλι πριν από τρία χρόνια, στις 16 Ιουνίου του 2019, συγκεκριμένα στην εκπομπή Top Story με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό. Ολόκληρη η εκπομπή δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του καναλιού OPEN στο YouTube και μπορείτε να τη δείτε εδώ. Το επίμαχο σημείο της συνέντευξης, στο οποίο περιέχεται η δήλωσή της, βρίσκεται στο σημείο 08:53 – 10:57 του βίντεο, και μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

Πέτρος Κουσουλός:
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο κόσμος ζει ιδιαίτερα δύσκολα, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης εξαιτίας των μνημονίων στα οποία μπήκαμε το 2010. Μου είπατε ότι κι εσείς ζείτε δύσκολα και θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν ποια είναι η οικονομική σας κατάσταση, δεδομένου ότι πρόσφατα ο σύζυγός σας δήλωσε ότι ζει με δύο συντάξεις;

Βίκυ Σταμάτη:
Από αυτές τις δύο συντάξεις, βέβαια, αυτό είναι ένα απόρρητο στοιχείο το οποίο έχει να κάνει με οικογένεια και δεν θα έπρεπε καν να λεχθεί, αλλά επειδή έχει όμως, είναι γνωστό και έχει λεχθεί και από κείνον θα σας πω ότι υπάρχουν, είναι δύο. Η μία είναι της Βουλής του βουλευτού και η άλλη είναι του μηχανικού, του πολιτικού μηχανικού – οικονομολόγου, γιατί έχει δύο πτυχία ο κύριος Τσοχατζόπουλος. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι από αυτές τις δύο συντάξεις ο κύριος Τσοχατζόπουλος του επιτρέπεται να παίρνει το ακατάσχετο ποσό το οποίο είναι 1.200 ευρώ από την εκάστοτε σύνταξη, εκ των οποίων τα 1.000 ευρώ απαραίτητα καταβάλλονται κάθε μήνα στο σχολείο του παιδιού για τα δίδακτρα τα, τα σχολικά, τις σχολικές του υποχρεώσεις.

Πέτρο Κουσουλός:
Και πώς τα βγάζετε πέρα.

Βίκυ Σταμάτη:
Με πάρα πολλές στερήσεις, με άπειρα προβλήματα. Εσείς προσωπικά έχετε πάρει μια γεύση, γιατί έχετε πάρει μια γεύση, γιατί έχουμε λίγο επεκταθεί σε αυτό το θέμα και συζητήσει, με άπειρα προβλήματα και θα έλεγα αν μου επιτρέπεται να το πω, ίσως ίσως και όχι. Υπάρχουν άνθρωποι, δικοί μας άνθρωποι, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο μας ευεργετούν σε στιγμές που έχουμε την απόλυτη ανάγκη.

Όπως φαίνεται στις απαντήσεις της, η Βίκυ Τσοχατζοπούλου αναφέρεται στο σύζυγό της στον ενεστώτα («έχει δύο πτυχία») αφού κατά την προβολή της συνέντευξης ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρισκόταν εν ζωή. Επιπροσθέτως, η ίδια στις 8 Νοεμβρίου 2021, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου στις 27 Αυγούστου του 2021, άλλαξε το επίθετο της και έλαβε αποκλειστικά το επίθετο Τσοχατζοπούλου. Συνεπώς, αν είχε κάνει τις προαναφερθείσες δηλώσεις πρόσφατα, θα παρουσιαζόταν στην εκπομπή με το όνομα Βίκυ Τσοχατζοπούλου, και όχι Βίκυ Σταμάτη.

Συμπέρασμα

Βάσει των ανωτέρω στοιχείων, η συγκεκριμένη δήλωση της Βίκυς Τσοχατζοπούλου έγινε σε συνέντευξή της τον Ιούνιο του 2019 και όχι πρόσφατα, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα υπό εξέταση δημοσιεύματα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo