Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η άγνωστη καταγωγή, ο έρωτας και η γνωριμία με την σύζυγο του, η τραγική απώλεια και η χρεοκοπία

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Άγνωστες πτυχές από την ζωή του ηθοποιού

Ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του είναι ο Βλαδιμήρος Κυριακίδης. Ο ηθοποιός εδώ και οχτώ χρόνια έχει μπει στις καρδιές του κοινού μέσα από την σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1982 με την ταινία Οι εραστές του καλοκαιριού, ενώ την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα την έκανε το 2006, σε συνεργασία με την Έφη Μουρίκη, στην ταινία Straight Story, στην οποία συνέγραψε και το σενάριο.

Έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές παραγωγές στον κινηματογράφο όπως οι Safe Sex, Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο, Λουκουμάδες με μέλι, Νήsos και Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Στο θέατρο ξεκίνησε από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνεργαζόμενος με γνωστούς σκηνοθέτες και ερμηνεύοντας σε δημοφιλείς θιάσους.

Αργότερα, ξεκίνησε να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί, παράλληλα. Στην τηλεόραση ξεκίνησε στις αρχές του 1990, με συμμετοχές όπως στη δημοφιλή σειρά Οι τρεις Χάριτες και στην επίσης γνωστή σειρά Το δις εξαμαρτείν. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και στις σειρές του ΑΝΤ1 Δρόμοι της πόλης και Βαρβαρότητες, αλλά και το 1996 στην Ασυνήθεις ύποπτοι.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η γνωριμία και ο γάμος με την Έφη Μουρίκη

Από το 1997 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Έφη Μουρίκη. Το ζευγάρι έχει κλείσει 24 χρόνια γάμου και παραμένει ενωμένο. Μάλιστα φέτος ένωσαν τις δυνάμεις τους στη θεατρική παράσταση η “Παγίδα”.

«Με το καλημέρα κατάλαβα ότι βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου. Αυτόν τον έρωτα δεν τον είχα ξανανοιώσει ποτέ. Ως τότε νόμιζα ότι ερωτευόμουν. Οταν ήρθε ο απόλυτος έρωτας, κατάλαβα. Αυτή η γυναίκα με σημάδεψε. Ημουν 26 και είμαι 57. Αισθάνομαι έναν τεράστιο έρωτα για την Εφη και δεν θέλω να σταματήσω να είμαι ερωτευμένος. Η αγάπη είναι καλή, αλλά εγώ προτιμώ τον έρωτα. Το γεγονός ότι είμαστε μόνο οι δυό μας ενδυναμώνει την σχέση. Προσωπικά με ενδιέφερε πολύ αυτό το ντουέτο», έχει δηλώσει για τον έρωτά τους.

«Ερωτεύτηκα πιο πολύ την Έφη μέσα στην καραντίνα»

Μιλώντας για την δύσκολη περίοδο της καραντίνας, σε συνέντευξή στου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος», ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είχε δηλώσει ότι αισθάνθηκε πιο ερωτευμένος από ποτέ, όλο αυτό το διάστημα που έμενε μαζί της στο σπίτι καθημερινά:

«Την γυναίκα μου την ερωτεύτηκα ακόμα πιο πολύ… Υπήρχαν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα της, τα οποία τα ξανά ανακάλυψα. Εγώ τα είδα, ούτε σε εκείνη δεν τα είπα… Θα σας μάθω πως πρέπει να είστε, για να βγαίνετε κερδισμένοι. Μην τα βγάζετε όλα στο τραπέζι».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη δεν έχουν αποκτήσει παιδιά από επιλογή και ο σπουδαίος ηθοποιός έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό το γεγονός. Μάλιστα, ήταν από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που είπαν ότι δεν θέλουν συνειδητά ένα παιδί.

«Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι έχουν αλλάξει οι εποχές. Νομίζω ότι την κοινωνία μας δεν την ενδιαφέρει πια αν μία γυναίκα θα κάνει ή όχι ένα παιδί. Παλαιότερα ναι, “έπρεπε” μία γυναίκα να κάνει ένα παιδί. Τώρα νομίζω το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Όσον αφορά σε εμένα, δεν θα ήμουν δίκαιος απέναντι σε ένα παιδί, είναι πολλές οι ώρες που ασχολούμαι με την δουλειά μου. Σαφέστατα θα το αγα­πούσα και θα ήταν χαρά στην οικογένεια. Όμως, όταν εγώ δουλεύω 18 ώρες την ημέρα, οι συνθήκες αυτές δεν θα εκπρο­σωπούσαν ένα βρέφος», έχει δηλώσει σχετικά στο περιοδικό ΕΓΩ.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης σε συνέντευξή του είχε πει ότι υπήρχε περίοδος που ήθελε να φύγει από τη χώρα: «Με είχε πληγώσει η πολιτική κατάσταση της χώρας. Αυτή η χώρα με στεναχωρούσε δυστυχώς. Ήταν λίγο πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά ήρθαν και τα μνημόνια και είπα ότι δεν με εκπροσωπεί αυτή η χώρα. Θέλω να πάω κάπου που το κράτος προστατεύει τους καλλιτέχνες ή τουλάχιστον οργανώνει σωστά τα θέματα της τέχνης. Είχα αρχίσει να βάζω το μυαλό μου να λειτουργεί έτσι ότι θα φύγω και θα πάω να δουλέψω σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιλαμβάνεται αλλιώς τη δουλειά. Η πολιτική είναι καθαρά οικονομικής φύσεως, έχει χάσει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρας της. Εμείς που βγάζουμε ποίηση δεν αφορά κανέναν. Η τέχνη μπαίνει στο περιθώριο, οι δραματικές σχολές, η παιδεία αυτής της χώρας είναι σε δεύτερη επιλογή και αυτό με συνθλίβει».

Βλαδίμηρος Κυριακίδης:Η τραγική απώλεια του αδερφού του

«Για λίγα χρόνια, όχι πολλά, όταν ήμουν στο δημοτικό, συστηνόμουν σαν Κώστας. Το μισούσα το όνομά μου. Με δουλεύανε όλοι, οι μισοί δεν μπορούσαν να το πουν και οι άλλοι γελούσαν μαζί μου. Γολγοθάς ήταν το όνομά μου όταν ήμουν παιδάκι στο δημοτικό.

Ο πατέρας μου είχε γεννηθεί το 1883, είχε έρθει από τη Ρωσία, άλλαξε ταυτότητα. Ένας μεγάλος μου αδερφός από άλλο γάμο είχε σκοτωθεί κάπου και μου έδωσε εμένα το όνομά του», είχε πει στην κάμερα της εκπομπής «Στη φωλιά ων κούκου».

«Έχασα δύο σπίτια αλλά παρέμεινα ήρεμος. Ήταν απλώς τούβλα»

Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είχε αποκαλύψει ότι όταν έγινε επιχειρηματίας έχασε δύο σπίτια από το θέατρο.

«Επιχειρηματίας έγινα αλλά πάνω στη δουλειά μου. Έκανα παραγωγή στις παραστάσεις που ανέβαζα. Άλλες πήγαν καλά, άλλες όχι, τα χρέη ακόμα υπάρχουν. Έφτασα να χάσω δύο σπίτια γιατί δεν πήγαν καλά παραστάσεις. Είναι μεγάλο στοίχημα το θέατρο. Πιστεύεις ότι κάτι θα πάει καλά και πάει άπατο. Ήμουν και μετά απόλυτα ήρεμος. Τούβλα έχασα. Ήξερα και το ρίσκο. Δεν τα βρήκα στη ζωή έτοιμα, ξέρω να ζήσω και με τα λίγα και τα πολλά. Όταν έρχονται τα πολλά δεν παίρνουν τα μυαλά μου αέρα».

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα