Βλάσσης Μπονάτσος: Η μεγάλη καλλιτεχνική πορεία, ο Γαρύφαλλος, τα ναρκωτικά και το πρόωρο φινάλε στα 55

Βλάσσης Μπονάτσος: Η ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη

Με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο της Κορινθίας, ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου το 1951. Ήταν γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, είχε ένα μεγαλύτερο αδερφό τον Τάκη.

Το 1960, ο έφηβος Βλάσσης Μπονάτσος, εκμεταλεύτηκε το ταλέντο του και δημιούργησε το συγκρότημα loubouk. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα προς την μουσική μέχρι το 1969 που δημιουργήθηκε το θρυλικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού έως το 1972.

Το καλλιτεχνικό του ντεμπουτό με τους Πελόμα Μποκιού του έφερε και τη μεγάλη επιτυχία «Γαρύφαλλος».
Ο Γαρύφαλλος ήταν ένα πρόσωπο το οποίο υπήρχε στην πραγματικότητα. Πρόκειται για έναν 80αρη ο οποίος φρόντιζε την εμφάνιση του και ήταν πάντα καλοντυμένος. Τον Γαρύφαλλο μπορούσε να τον συναντήσει κανείς στο Κολωνάκι όπου του άρεσε να πηγαίνει για να μοιράζει καραμέλες στα παιδιά. Επίσης έμενε στην ίδια γειτονιά με τον Γιάννη Κιουρτσόγλου, ο οποίος ήταν ο δημιουργός του τραγουδιού.

Η καλλιτεχνική πορεία

Το θεατρικό ντεμπούτο του Βλάσση Μπονάτσου ξεκίνησε το 1980 με την θεατρική παράσταση «Εβίτα». Εκεί γνώρισε και την Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία ήταν πρωταγωνίστρια της παράστασης. Ο ίδιος έπαιξε τον θρυλικό ρόλο του Τσε Γκεβάρα.

Οι δύο τους συνέχισαν την σνεργασία και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες είχαν σχέση για 6 χρόνια, από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής.

Στην συνέχεια της καριέρας του, ανέλαβε και τον ρόλο του παρουσιαστή σε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως «Με το κλειδί στο χέρι», «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα» και «Πάμε για άλλα», όπου ήταν γνωστός για τις φάρσες που έκανε και τις ατάκες του όπως το «φύγε ‘σύ έλα ‘σύ», «φοβερό», «τρομερό», «πάρα πολύ ωραίο», «καλά με συγχωρείς» και τη βραχνή χροιά της φωνής του.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά Οι Απαράδεκτοι (1991 – 1993) μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Δήμητρα Παπαδοπούλου (η οποία έγραψε το σενάριο) και Σπύρο Παπαδόπουλο. Συμπρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Χαλακατεβάκης και η Ρένια Λουιζίδου.

Ως σόλο τραγουδιστής έχει κυκλοφορήσει τραγούδια όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» (soundtrack της σειράς «Στον Αστερισμό Της Γραβάτας»), «Η Ζωή Είναι Μια Τρύπα», «Βιάσου», «Λολίτα το Νυμφίδιο», «Ένας Άντρας Κλαίει Για σένα», «Πες I Love You», «Αγαπάω» και άλλα. Έχει κάνει ντουέτα με την Αλέξια στο «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός», τον Κώστα Τουρνά στο «Έλα Ήλιε Μου» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ροκ». Επίσης έχει κάνει διασκευές τραγουδιών όπως «Το Χειροκρότημα» (πρώτη εκτέλεση Άλκηστις Πρωτοψάλτη), «Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής» (πρώτη εκτέλεση Βασίλης Παπακωνσταντίνου), «Αν Σ’αρνηθώ Αγάπη Μου» (πρώτη εκτέλεση Κώστας Χατζής), «Λαός και Κολωνάκι» (πρώτη εκτέλεση Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα) και «There Is No One Like Me» (soundtrack της σειράς Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, τίτλος πρωτότυπου «Non Esiste L’Amore» του Αντριάνο Τσελεντάνο).

Προσωπική ζωή

Το 1996 ο Βλάσσης Μπονάτσος παντρεύτηκε την Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη και μαζί απέκτησα μια κόρη, την Ζένια Μπονάτσου.

Τα ναρκωτικά και το πρόωρο τέλος

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε ανοιχτά στους «Πρωταγωνιστές» για την σχέση του Βλάσση Μπονάτσου με τα ναρκωτικά: «Το ταλέντο του και η παιδικότητά του ήταν πολύ μεγαλύτερα από όσο μπορούσε να αντέξει ο χώρος και η Ελλάδα. Είναι πολύ γνωστό ότι ο Βλάσσης έπαιρνε κοκαΐνη και ότι αυτό τον σκότωσε. Στην Αμερική θα είχε έναν ένδοξο θάνατο, αν έκανε το ίδιο. Έπινε κοκαΐνη γιατί δεν άντεχε αυτό που ζούσε».

Η συγκλονιστική ιστορία όπως την θυμάται η κόρη του, Ζένια Μπονάτσου: «Έγιναν όλα μπροστά μου. Τρεις το βράδυ, για κάποιο λόγο είχα ξυπνήσει, η μάνα μου ήταν κρυωμένη και ο μπαμπάς μου έφτιαχνε χαμομήλι και σφύριζε. Για κάποιο λόγο, εκεί που με πείραζε και μου τραγουδούσε, κάτι με πιάνει και φεύγω και πάω στο δωμάτιο της μαμάς μου και της λέω «μαμά, ο μπαμπάς δεν είναι καλά, θα πεθάνει».

Και δυστυχώς το τέλος ήρθε πρόωρα για τον μεγάλο καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών, στις 14 Οκτωβρίου του 2004.

Related posts

Νέες εξελίξεις για τον Δημήτρη Κόκοτα πριν λίγο

Το γαλλικό κούρεμα που αποδεδειγμένα «αφαıρεί» χρόνια από το πρόσωπο – Είναι ό,τι πιο κομψό

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια πριν λίγο για τον 31χρονο Αγαθάγγελο που έχασε τη ζωή του σήμερα στον Πειραιά από την κατάρρευση κτίριου