Βλάσσης Μπονάτσος: Ο «Γαρύφαλλος», η σχέση με την Βουγιουκλάκη, ο γάμος με την κόρη της Λάσκαρη και το απαγορευμένο βίντεο κλίπ

Βλάσσης Μπονάτσος: Τα πάντα για τον ηθοποιό και μουσικό είδωλο των 80s

Ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που ότι έκανε το έκανε με επιτυχία, ο Βλάσσης Μπονάτσος άφησε εποχή μέσα από την μουσική και την υποκριτική. Ένα αληθινό παιδί των λουλουδιών, ο Βλάσσης Μπονάτσος μεσουράνησε στις δεκαετίες 70 και 80.

Ο Βλάσης Μπονάτσος γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1951, στην Αθήνα. Ήταν ηθοποιός, μουσικός της ελληνικής ροκ σκηνής και έκανε shows. Στην ζωή του ακολουθούσε την φιλοσοφία που είχαν τα παιδιά των λουλουδιών. Ο ίδιος πίστευε πως μόνο όταν είσαι στην φύση μπορείς να βρείς τον αληθινό έρωτα και το νόημα της ζωής.

Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε στην σκηνή της μουσικής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σχημάτισε την μουσική μπάντα Πελόμα Μποκιού, όπου είχε συνθέσει τη μεγάλη επιτυχία «Γαρύφαλλος».

Ο εκρηκτικός μουσικός, είχε έναν έντονο χαρακτήρα και επαναστατικό. Εν μέσω δικτατορίας στις αρχές του ’70 ο Βλάσσης Μπονάτσος τόλμησε να έρθει σε σύγκρουση και μ’ ένα αστυνομικό. Ο αστυνομικός είχε πάει για να διακόψει ένα live του Πελόμα Μποκιού. Ο Μπονάτσος είπε στον αστυνομικό να τους αφήσει να παίξουν άλλα δύο τραγούδια για να μπορέσουν να πληρωθούν και για να μην φάνε ξύλο από τους γονείς τους. Ο αστυνομικός τους άφησε να παίξουν για επιπλέον 25 λεπτά.

Βλάσσης Μπονάτσος: Η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η πορεία του Βλάση Μπονάτσου στο θέατρο εκτοξεύθηκε με την συμμετοχή του στο μιούζικαλ «Εβίτα». Έπαιξε τον ρόλο του Τσε Γκεβάρα δίπλα στην τότε σύντροφο του, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έπειτα κατά το διάστημα 1983 -1984 θα βρεθούν πάλι μαζί στην παράσταση «Βίκτωρ – Βικτώρια». Ο Βλάσσης Μπονάτσος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα ζήσουν ένα έρωτα γεμάτο πάθος που έγινε ακόμα και εξώφυλλο στο περιοδικό «Ταχυδρόμος». Η σχέση τους κράτησε για 6 χρόνια.

Το απαγορευμένο βίντεο κλιπ του Βλάσση Μπονάτσου

Στις αρχές του 1991, ο Μπονάτσος έβγαλε τον δίσκο «Παραλήρημα». Πρόκειται για ένα δίσκο που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Διότι το κύριο video clip του δίσκου είχε ως κεντρικό κόνσεπτ, άντρες και γυναίκες που ζουν στο περιθώριο.Οι πρωταγωνιστές ήταν άνθρωποι που στα αλήθεια εκδίδονταν. Το βίντεο κλίπ στην αρχή απαγορεύτηκε διότι θεωρήθηκε ακραίο. Ο Βλάσσης Μπονάτσος είχε βγεί ανοιχτά για να δηλώσει την υποστήριξη του σε αυτούς τους ανθρώπους και έβγαζε μαζί τους φωτογραφίες.

Βλάσσης Μπονάτσος: Η καριέρα στην τηλεόραση και ο γάμος

Ο Μπονάτσος μπήκε επίσης και στον χώρο της τηλεόρασης. Η πιο μεγάλη επιτυχία που έκανε στην τηλεόραση ήταν, «Οι Απαράδεκτοι»,δίπλα στον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Μπέζο και την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Αξίζει να επισημανθεί πως ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν ο πρώτος που έκανε τηλεοπτικές πλάκες σε διάσημους, κάτι που άνοιξε το μονοπάτι για να δημιουργηθεί αυτό το είδος ψυχαγωγικής εκπομπής. Είχε επιτυχίες επίσης και σαν παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών και τηλεοπτικών shows.

Ο Βλάσης Μπονάτσος παντρεύτηκε τη Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη, και μαζί απόκτησανε, τη Ζένια.

Η κόρη του Βλάσση Μπονάτσου, που έχασε τον μπαμπά της, όταν ήταν 7 ετών, είναι η μεγαλύτερη του θαυμάστρια και δεν έχει σταματήσει να τον σκέφτεται. Ο Βλάσσης Μπονάτσος έφυγε από την ζωή στις 14 Οκτωβρίου το 2004.

Related posts

Οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί