Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο ηθοποιός που έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας επειδή έπαιξε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε τηλεοπτική σειρά

by Τόνια Τζαφέρη

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Πως κατέληξε ως Πρωθυπουργός της χώρας

Αδιανόητα είναι πολλές φορές ορισμένα γεγονότα όπως αυτό με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός χάρη σε έναν ρόλο του, όπου παρίστανε τηλεοπτικά τον πρωθυπουργό.

Ο κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι που είχε υποδυθεί τον Ουκρανό πρόεδρο, τελικά έγινε… πρόεδρος της Ουκρανίας.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο ηθοποιός που έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας επειδή έπαιξε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε τηλεοπτική σειρά

Ποιός είναι τελικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και γιατί φοβάται τόσο πολύ ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, μιας και ο Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται πως θέλει πάση θυσία να τον συλλάβει και να τον φυλακίσει, αν πιστέψουμε τις αναφορές που γίνονται;

Η ιστορία ζωής του Ουκρανού Πρωθυπουργού Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο 44χρονος Ουκρανός πρόεδρος, είναι παιδί Εβραίων γονιών και ο πατέρας του ήταν καθηγητής, επικεφαλής ενός ακαδημαϊκού τμήματος ενώ η μητέρα του δούλευε ως μηχανικός. Το εκπληκτικό (και φυσικά οξύμωρο) είναι πως ο παππούς του πολέμησε με τον «κόκκινο στρατό» των Σοβιετικών κατά των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα, έχει τον «κόκκινο στρατό» απέναντί του. Τα τρία αδέρφια του παππού του σκοτώθηκαν στο «Ολοκαύτωμα»!

Ο Ζελένσκι σπούδασε Νομική στο τμήμα του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Κιέβου στο Κριβί Ριχ, αλλά δεν έχει δουλέψει επαγγελματικά σε νομικό πεδίο. Αντίθετα από μικρή ηλικία είχε δείξει την κρίση και την προτίμησή του στην υποκριτική και δη στην κωμωδία. Σε ηλικία 17 ετών είχε πάρει μέρος σε διαγωνισμό κωμωδίας και συμμετείχε μάλιστα στην τοπική ουκρανική ομάδα “Ζαπορίζια-Κριβί Ριχ-Τράνσιτ”, που κέρδισε στο πρωτάθλημα ΚΒΝ.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο ηθοποιός που έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας επειδή έπαιξε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε τηλεοπτική σειρά

Την ίδια χρονιά, δημιούργησε και έγινε επικεφαλής της ομάδας «Κβαρτάλ 95», η οποία από το 1998 έως το 2003 ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες των πρωταθλημάτων του ΚΒΝ. Έτσι, ο Ζελένσκι πέρασε πολύ χρόνο στη Μόσχα και συνεχώς περιόδευε στις μετασοβιετικές χώρες. Το 2003, το «Κβαρτάλ 95» άρχισε να παράγει εκπομπές για το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 1+1, και το 2005 η ομάδα (του) μετακόμισε στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Inter.

Η συμμετοχή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο «Dancing with the Stars» το 2006

Αφού ο Ζελένσκι συμμετείχε στην ουκρανική εκδοχή του «Dancing with the Stars» το 2006, έγινε διασημότητα στην Ουκρανία, ενώ το 2008, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αγάπη στη Μεγάλη Πόλη» και στο σίκουελ του. Ο Ζελένσκι συνέχισε την κινηματογραφική του καριέρα με την ταινία «Γραφείο του Ρομαντισμού» και ακολούθησαν κι άλλες πολλές, όπως «ο Χρόνος μας το 2011», «Ρζέφσκι Εναντίον του Ναπολέοντα», «η Αγάπη στη Μεγάλη Πόλη 3». Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Πρώτα Ραντεβού» ενώ στη συνέχεια έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού Inter από το 2010 έως το 2012.

Τον Αύγουστο του 2014, πρωτοστάτησε στην απόφαση-παρέμβαση του Ουκρανικού Υπουργείου Πολιτισμού να απαγορεύσει τη συμμετοχή των Ρώσων καλλιτεχνών στην Ουκρανία ενώ το 2018 η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε, «Αγάπη στη Μεγάλη Πόλη 2» απαγορεύτηκε να παιχτεί στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο «Ντονμπάς», το «Κβαρτάλ 95» του Ζελένσκι δώρισε 1 εκατομμύριο χρίβνιες (ουκρανικό νόμισμα) στον ουκρανικό στρατό, ενώ Ρώσοι πολιτικοί και καλλιτέχνες ζήτησαν την απαγόρευση αναπαραγωγής των έργων του στη Ρωσία. Ο Ζελένσκι όμως επέμενε και τασσόταν κατά της απαγόρευσης των Ρώσων καλλιτεχνών στην Ουκρανία.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο ηθοποιός που έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας επειδή έπαιξε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε τηλεοπτική σειρά

Το 2015, ο Ζελένσκι έγινε σταρ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Υπηρέτης του Λαού», στην οποία έπαιξε τον ρόλο του… Προέδρου της Ουκρανίας. Στη σειρά, ο Ζελένσκι είναι ένας κοινός καθηγητής ιστορίας, ονόματι Βασίλι Χολομπορόντκο, που κερδίζει τις προεδρικές εκλογές μετά από δημοφιλές βίντεο στο οποίο κάνει κριτική στην κυβέρνηση της Ουκρανίας σχετικά με τη διαφθορά.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το «Κβαρτάλ 95» παρήγαγε την τελευταία ταινία από τη ρωσική θυγατρική του το 2012 και πως το 2014 τα γραφεία του στη Μόσχα έκλεισαν.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Από τη σειρά στην… πραγματικότητα!

Το πολιτικό κόμμα «Υπηρέτης του Λαού», δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2018, από ανθρώπους της τηλεοπτικής εταιρείας παραγωγής του «Κβαρτάλ 95», η οποία δημιούργησε επίσης την τηλεοπτική σειρά με το ίδιο όνομα.

Το Μαρτίου 2019, σε συνέντευξη για το Der Spiegel, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι μπήκε στην πολιτική για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς και ότι ήθελε να “φέρει επαγγελματίες, άξιους ανθρώπους στην εξουσία” και να “αλλάξει τη διάθεση και το ηχόχρωμα του πολιτικού κατεστημένου, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Ζελένσκι μπήκε στο μάτι των Ρώσων και του Βλάντιμιρ Πούτιν, όταν εξέφρασε την επιθυμία να μπει η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας έβγαλε… καπνούς όταν τον άκουσε να λέει, πως η Ουκρανία θα βάλει υποψηφιότητα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το 2024.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο ηθοποιός που έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας επειδή έπαιξε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε τηλεοπτική σειρά

Ο Ζελένσκι δεν είχε αποφύγει τις υπόνοιες για τον Πούτιν, έχοντας πει πως «η Κριμαία θα ήταν δυνατόν να επιστρέψει κάτω από Ουκρανικό έλεγχο όταν κάποια στιγμή αλλάξει το καθεστώς της Μόσχας», εννοώντας τον Πούτιν.

Ο Πούτιν φανατικά κατα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος στο μαγνητοσκοπημένο του διάγγελμα, είχε πει πως στην Ουκρανία αυξάνονται οι νεοναζί, ορμώμενος ίσως από τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου υπέρ του μεγαλύτερου συνεργάτη των Ναζί στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του Στεπάν Μπαντέρα, για τον οποίο είχε πει «υπερασπίστηκε την ελευθερία της Ουκρανίας» αλλά και ότι είναι κανονικό «κάποιο ποσοστό των Ουκρανών να τον θεωρεί ήρωα»!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν