«Βóμβα» για τον Δημήτρη Παπανώτα – Τέλος με εντολή Κασσελάκη

by Newsroom i-diakopes.gr
«Βóμβα» για τον Δημήτρη Παπανώτα – Τέλος με εντολή Κασσελάκη

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα μετά τις δηλώσεις του για τις γυναίκες από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης.
Στην επίμαχη δήλωσή του ο Δημήτρης Παπανώτας, φέρεται να είπε: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Αναλυτικά η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», ανέφερε στο Χ.

Δείτε την ανάρτηση:

Η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είχε πει νωρίτερα για το θέμα: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει». Πρόσθεσε: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Τα όσα έγιναν φαίνεται πως οδήγησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποφασίσει να αφήσει τελικά εκτός του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, τον Δημήτρη Παπανώτα.

O ίδιος ο Δημήτρης Παπανώτας είχε δηλώσει νωρίτερα για τις δηλώσεις του ότι «με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, η οποία ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα»

Προτεινόμενα