Βρετανία: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε

by Τόνια Τζαφέρη
Βρετανία: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε

Βρετανία: Το περιστατικό που προκάλεσε αντιδράσεις με την 22χρονη Ουκρανή

Μια 22χρονη κοπέλα από την Ουκρανία βρήκε καταφύγιο σε μια οικογένεια στην Αγγλία, όπου και φιλοξενήθηκε μέχρι να μπορέσει να πατήσει και πάλι στα πόδια της. Τα πράγματα όμως… δεν εξελίχθηκε έτσι ακριβώς όπως τα περίμενε.

Ο άνδρας παράτησε την σύντροφό του και τα δύο τους κοριτσάκια για να φύγει με την πρόσφυγα που είχαν φιλοξενήσει στο σπίτι τους. Η 22χρονη ξεσπά και λέει πως «δεν είναι αντροχωρίστρα». Το χρονικό της υπόθεσης που απασχολεί τη Βρετανία

Υψώνει τη φωνή της η Ουκρανή πρόσφυγας Σοφία Καρκάρντιμ, για τα μάτια της οποίας ο 29χρονος Βρετανός Τόνι Γκάρνερ ξεμυαλίστηκε αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, τριών και έξι ετών αντίστοιχα.

Βρετανία: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε

«Ο έρωτάς μας είναι αληθινός», όπως επισημαίνει η νεαρή Ουκρανή στην εφημερίδα «The Sun». Νιώθοντας προσβεβλημένη για τα όσα της προσάπτει η σύζυγός του αγαπημένου της, Τόνι Γκάρνετμ η 22χρονη Σοφία θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους θεωρώντας τις κατηγορίες ως «ανοησίες».

Η ίδια υποστήριξε ότι η πρώην σύζυγος του αγαπημένου της είναι «διπρόσωπη», κι ότι τις συνεχείς υποψίες της ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους, άθελά της τους έφερε πιο κοντά». Η Σοφία Καρκάντιμ επιμένει ότι η πρώην σύζυγος του Τόνι ευθύνεται για τον χωρισμό του ζευγαριού.

Τι ακριβών συνέβη με την 22χρονη Ουκρανή στην Βρετανία

«Αυτό δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Μου άρεσε η οικογένεια. Πέρασα πολύ χρόνο με τη Λόρνα και προσπάθησα να τη βοηθήσω. Ήταν όμως διπρόσωπη…». «Οι συνεχείς υποψίες της, η ένταση, απλώς έσπρωξε εμένα και τον Τόνι πιο κοντά. Έλεγε συνεχώς ότι κάτι έτρεχε μεταξύ μας ενώ αυτό δεν συνέβαινε. Άρα αυτή φταίει», δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun» χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες που της προσάπτει «b****t» (ανοησίες).

Σε χθεσινές δηλώσεις της στην εφημερίδα «The Sun», η απατημένη σύζυγος δηλώνει ότι αισθάνεται διαλυμένη όταν ο σύζυγός της αποφάσισε να την αφήσει στα κρύα του λουτρού για χάρη της νεαρής Ουκρανής που φιλοξενούσαν. Η ίδια πιστεύει ότι, εξαρχής η νεαρή Ουκρανή είχε βάλει στο… μάτι τον Άντονι, αποφάσισε ότι τον ήθελε και τον πήρε». «Δεν την ένοιαξε ότι κατέστρεφε μία οικογένεια», πρόσθεσε.

Η Λόρνα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι είχε επιφυλάξεις σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων αλλά θεώρησε ότι ήταν το σωστό βλέποντας στην τηλεόραση την «εφιαλτική» κατάσταση που επικρατεί στην πολύπαθη χώρα. Το πρόγραμμα φιλοξενίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης Τζόνσον, αφορά την προσφορά στέγης σε πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Τόνι υποστηρίζει ότι νιώθει άσχημα για ότι συνέβη κι ότι η μητέρα των δύο παιδιών του δεν φταίει σε τίποτα. «Λυπάμαι πολύ για αυτό που περνά η Λόρνα, δεν ήταν δικό της λάθος.Δεν ήταν προγραμματισμένο να ερωτευτούμε με τη Σοφία και δεν είχαμε σκοπό να βλάψουμε κανέναν», προσθέτει.

Το χρονικό της υπόθεσης και το διαζύγιο του ζευγαριού από την Αγγλία

Η 22χρονη Σοφία Καρκάντιμ, είναι μια από τα εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες, που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αρχικά πήγε στην πόλη Λβιβ στα δυτικά της χώρας καθώς η πόλη τότε παρείχε σχετική ασφάλεια σε σύγκριση με το σπίτι της στο Κίεβο.

Αλλά μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς οι σειρήνες αεροπορικών επιδρομών ηχούσαν σχεδόν ασταμάτητα όλη μέρα και νύχτα, κατευθύνθηκε προς τα σύνορα με την Πολωνία. Ηταν κι αυτή ανάμεσα σε χιλιάδες που περπάτησαν τα τελευταία 40 περίπου χιλιόμετρα για να φθάσουν στο σημείο ελέγχου, όπου περίμεναν πάνω από 48 ώρες για να ελέγξουν τα έγγραφά τους. Η Σοφία πήγε στην Πολωνία και ανάρρωσε σε έναν προσφυγικό καταυλισμό για λίγες μέρες πριν πάρει το λεωφορείο για το Αμβούργο. Από εκεί ταξίδεψε στο Βερολίνο -κοιμόταν όπου έβρισκε στο δρόμο- και περίμενε να πάρει βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρετανία: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε

Ο Τόνι εν τω μεταξύ είχε εγγραφεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων όσο κλιμακωνόταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Ξεκίνησε με μια απλή επιθυμία από εμένα να κάνω το σωστό και προσφέρω στέγη σε κάποιον που έχει ανάγκη, έναν άντρα ή μια γυναίκα», είπε στην Sun. Όμως βρήκε τη διαδικασία υποβολής αίτησης πολύ αργή και έτσι απευθύνθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρει βοήθεια.

Ο Τόνι, ο οποίος εργάζεται σε ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ήρθε σε επικοινωνία με τη Σοφία στο Facebook και προσφέρθηκε να της προσφέρει στέγη στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Ήθελα να κάνω το σωστό και αυτή (η Σοφία) ήταν το πρώτο άτομο που ήρθε σε επαφή μαζί μου αφού μπήκα σε ομάδες στο Facebook για άτομα που είναι πρόθυμα να στεγάσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία».

«Ο παππούς μου έφυγε από τη Ρωσία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο πρι