Υιοθέτησε κoριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση και της αφιέρωσε τη ζωή του

by Τόνια Τζαφέρη
Υιοθέτησε κoριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση και της αφιέρωσε τη ζωή του

Aντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον

Πριν από έξι χρόνια, μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να αποκτήσουν παιδί, ο Βασίλι και η πρώην σύζυγός του αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός παιδιού.Το ζευγάρι επιθυμούσε να υιοθετήσει ένα νεογέννητο, για να μπορέσει να βιώσει όλα τα στάδια της πατρότητας, αλλά και της μητρότητας.

Ο Βασίλι και η σύζυγός του υιοθέτησαν τη Σάσα, ένα κopιτσάκι με εγκεφαλική παράλυση.
Η μητέρα, όμως, δεν άντεξε τις δυσκολίες της ανατροφής ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες και τους εγκατέλειψε. Ωστόσο ο Βασίλι δεν το έβαλε κάτω και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη φροντίδα της αγαπημένης του κόρης.

Υιοθέτησε κoριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση και της αφιέρωσε τη ζωή του

Όταν είδαν τη μικρή, κοκκινομάλλα Σάσα, που είχε εγκαταλειφθεί στο ορφανοτροφείο μόλις γεννήθηκε, ένιωσαν αμέσως ότι αυτό θα ήταν το παιδί τους.Το κopιτσάκι γεννήθηκε πρόωρα και η βιολογική μητέρα του έκανε χρήση ναρκωτικών, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι το παιδί ήταν υγιές.

Όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι το παιδί έπασχε από εγκεφαλική παράλυση.

Με τον καιρό, οι γονείς άρχισαν να παρατηρούν κάποια καθυστέρηση στην ανάπτυξή της και οι γιατροί διέγνωσαν ότι το παιδί έπασχε από εγκεφαλική παράλυση.

Αρχικά, το ζευγάρι φρόντιζε τη Σάσα, στη συνέχεια όμως η γυναίκα άρχισε να αποστασιοποιείται ώσπου τους εγκατέλειψε.Για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Βασίλι φρόντιζε τη Σάσα ολομόναχος και υποσχέθηκε ότι δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ.Μάλιστα, άφησε τη δουλειά του για να μπορέσει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην κόρη του.

Την άνοιξη του 2019, ο άνδρας έμαθε για ένα κέντρο αποκατάστασης όπου θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν.Πράγματι, η Σάσα έδειξε να βελτιώνεται και να μαθαίνει τρόπους εναλλακτικής επικοινωνίας.Ο Βασίλι, παράλληλα, γνώρισε μια νέα σύντροφο, η οποία δεν αποθαρρύνθηκε από την δύσκολη κατάσταση και δέχτηκε με χαρά τη Σάσα.

Το ζευγάρι στη συνέχεια απέκτησε άλλη μια κόρη, τη Μαρούσια, και όλοι μαζί μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Προτεινόμενα