«Υπάρχουν 10 Άγιοι στο Άγιο Όρος» : Άγιος Παΐσιος

Άγιος Παΐσιος: Η αναφορά του στους Αγίους του Αγίου όρους

Ο Άγιος Παΐσιος μέσα από τα έργα του είχε μιλήσει για τους δέκα Αγίους, που βρίσκονται στο άγιο όρος και πως μια μέρα θα αποκαλυφθούν.

Κάποτε τα Σόδομα και τα Γόμορρα δεν θα τα κατέστρεφε ο Θεός, αν υπήρχαν 10 δίκαιοι. Υπάρχουν περισσότεροι από 10 δίκαιοι στην Ελλάδα. Όταν ο  Άγιος Παΐσιος έφευγε για τελευταία φορά από το Άγιο Όρος πηγαίνοντας στη Σουρωτή, είχε καρκίνο και εκεί ξεψύχησε, του είπε κάποιος:

– E, Γέροντα που μας αφήνεις; Τι θα γίνουμε χωρίς εσένα;

“Μην στεναχωριέστε! Στο Άγιο Όρος υπάρχουν 10 Άγιοι άνθρωποι που ακόμα δεν φανερώθηκαν!”, η απάντηση του Άγιου Παΐσιου

O Άγιος απάντησε:

– Μην στεναχωριέστε! Στο Άγιο Όρος υπάρχουν 10 Άγιοι άνθρωποι που ακόμα δεν φανερώθηκαν! Εγώ τους ξέρω! Υπάρχουν 10 Άγιοι πιο μεγάλοι στην αρετή από ΄μένα, που δεν φανερώθηκαν. Θα φανερωθούν! Έχει ο Θεός.

Το Άγιο Όρος είναι μεγάλη δωρεά  για εμάς. Και όχι μόνο στο Άγιον Όρος υπάρχουν Άγιοι, εγώ πιστεύω πως και έξω από το Άγιον Όρος υπάρχουν Άγιοι, οι οποίοι δεν φανερώνονται. Θα φανερωθούν κάποτε. Ίσως εδώ ή στη Βασιλεία των Ουρανών!

Γι΄αυτό θαρσείτο κύριοι! Θαρσείτο ο λαός του Θεού!  Η Ελλάδα δεν θα καταστραφεί! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Έχει Αγίους ανθρώπους. Έχουμε Άγιους μάρτυρες σε όλη την Ελλάδα, που πότισαν οι νεομάρτυρες με το αίμα τους, τα χώματα και της Μακεδονίας και της Θράκης και όλης της Ελλάδας.

Αλλά κι εμείς πρέπει να αγωνιστούμε σθεναρά κι όσο η αμαρτία προχωρεί και καλπάζει, τόσο κι εμείς να γινόμαστε πιο πολύ πιστοί στον Θεό. Περισσότερη εγκράτεια, περισσότερη προσευχή…

Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης ομιλίας του Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνου Σακαρίδη, που έγινε στην Καβάλα την εβδομάδα της Σταυροπροσκυνήσεως του 2017.

Related posts

Ο σκιτσογράφος ΚΥΡ προβλέπει το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα