Υπέροχα νέα: Η μικρή Άννα Αποστολία νίκησε τη λευχαιμία μετά από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο

by Τόνια Τζαφέρη
Υπέροχα νέα: Η μικρή Άννα Αποστολία νίκησε τη λευχαιμία μετά από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο

Άννα Αποστολία: Η σκληρή μάχη με τον καρκίνο και η νίκη ύστερα από ενάμιση χρόνο

Επί ενάμιση χρόνο έδινε την δίκη της μάχη η μόλις λίγων μηνών Άννα – Αποστολία η οποία διαγνώστηκε με λευχαιμία και παρά τις τόσο δύσκολες στιγμές… κατάφερε να βγει νικήτρια και να έχει ξανά ελπίδες για ζωή.

H Άννα Αποστολία, 20 μηνών πλέον, είναι καλά, και συνεχίζει να χαμογελά στη ζωή μετά τη μεταμόσχευση που υποβλήθηκε, με δότη έναν άνδρα από το Ισραήλ.

To κοριτσάκι διαγνώστηκε με λευχαιμία όταν ήταν 4 μηνών, και από τότε ξεκίνησε ένας Γολγοθάς τόσο για την ίδια, όσο και για τους δικούς της ανθρώπους, που κράτησε 1,5 χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα η θεία της, Ελένη Βασιλοπούλου, ήταν δίπλα της και της κρατούσε το χεράκι. 

Υπέροχα νέα: Η μικρή Άννα Αποστολία νίκησε τη λευχαιμία μετά από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο

Σε συνέντευξη που έδωσε η κα. Βασιλοπούλου στο thebest.gr, διηγήθηκε τη σκληρή μάχη που έδωσε η ανιψιά της στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» για να κρατηθεί στη ζωή. 

Πώς ξεκίνησε η δύσκολη περιπέτεια της ‘Αννας Αποστολίας με τον καρκίνο

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, όταν το μωράκι ήταν μόλις 4 μηνών. «Επισκέφθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο τον παιδίατρο για κάνει εμβόλιο. Καθώς την εξέταζε, διαπίστωσε ότι ήταν διογκωμένος ο σπλήνας», λέει η κα. Βασιλοπούλου και συνεχίζει:

«Αμέσως ενημέρωσε την αδελφή μου ότι πρέπει να πάει σε ένα νοσοκομείο, όχι ιδιωτικό κέντρο, για να γίνουν εξετάσεις. Μέχρι εκείνη την ημέρα εμείς βλέπαμε ένα υγιέστατο μωρό χωρίς να υπάρχει κάτι να μα προβληματίσει. Πήγε στο νοσοκομείο Πεντέλης και με τις πρώτες εξετάσεις κατάλαβαν τι συμβαίνει. Το μωρό και η μαμά του, μπήκαν σε ένα ασθενοφόρο και πήγαν στο “Ελπίδα”». 

Εκεί, οι γιατροί ενημέρωσαν την μητέρα της μικρής πως πάσχει από βρεφική λευχαιμία και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Ακολούθησε 1,5 χρόνος νοσηλείας, με το μωράκι να δίνει καθημερινό αγώνα για τη ζωή του. Έκανε μια σειρά χημειοθεραπειών, εξαιτίας των οποίων βρέθηκε δυο φορές στην εντατική, και ήταν το πρώτο μωρό που δέχθηκε μονοκλωνικά αντισώματα και άνοιξε το δρόμο και για άλλα μωράκια.

Το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης μεταμόσχευσης και βρέθηκε δότης 100% συμβατός. Μετά τη μεταμόσχευση, κι ενώ το παιδί πήγαινε καλά, έκανε μία επιπλοκή και εμφανίστηκε ξανά η ασθένεια. 

Ακολούθησε δεύτερη μεταμόσχευση, πάλι από 100% συμβατό δότη από το Ισραήλ, και από τότε η μικρή Άννα Αποστολία είναι καλά. 

Όλο αυτό το διάστημα, η μικρή μαζί με τους στενούς συγγενείς της δεν έχασαν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους. «Από την πρώτη μέρα μέσα στο νοσοκομείο, ντυνόταν με διαφορετικά φορέματα, κάναμε χημειοθεραπείες με τα καλύτερα ρούχα μας, όταν ήταν κάπως καλύτερα και μπορούσε, κάναμε πάρτι. Ακούγαμε τραγούδια, χορεύαμε. Τραγουδούσαμε και έξω από την εντατική για να της στείλουμε θετική ενέργεια», λέει συγκινημένη η θεία του μικρού κοριτσιού. 

Έκτοτε, η κα. Βασιλοπούλου ξεκίνησε τον δικό της αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών έτσι ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δότες. 

«Έχω ένα στόχο, έναν ιερό σκοπό που λέγεται εκπαίδευση, ενημέρωση και όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να μπορεί ο κόσμος να καταλάβει τη διαδικασία και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το θέμα είναι «γίνε δότης μυελού των οστών». Στις 18 και 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Μπονάνο που συνδράμει και αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την ανάγκη αυτή». 

Προτεινόμενα