Υπέροχα νέα: Κυκλοφόρησε κούκλα Barbie με σύνδρομο Down και στέλνει σε όλους το πιο όμορφο μήνυμα

Σύνδρομο Down: Η νέα Barbie με τρισωμία 21 θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Στην αγορά θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι η νέα Barbie με τρισωμία 21, η νέα κούκλα της διάσημης φιγούρας με χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν σύνδρομο Down. Όπως ανέφερε και η υπεύθυνη της εταιρείας Mattel, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ευατό τους μέσα από τη Barbie και θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ακόμα και με κούκλες που δεν τους μοιάζουν.

Η εν λόγω κούκλα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (NDSS) των ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι, ενώ είναι μικρότερη σε μέγεθος από τις άλλες barbie, με μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της, μικρότερα αυτιά και αμυγδαλωτά μάτια, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν συνήθως τα άτομα με σύνδρομο down.

Η τρισωμία 21 είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία που συνδέεται με την ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος χρωμοσωμάτων.

Η Mattel, τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της διάσημης κούκλας, το οποίο επί δεκαετίες είναι λευκή, ξανθιά, με αναλογίες μοντέλου.

Έτσι, το 2106 παρουσίασε μια «στρογγυλή», μια «μικρή» και μια «μεγάλη» barbie και σήμερα διαθέτει 175 διαφορετικά μοντέλα της κούκλας.

Η όμορφη καμπάνια για την Barbie με σύνδρομο Down

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024