Ύπνος στο λεπτό: Ποια είναι τα 4 κόλπα των ειδικών για γρήγορο, εύκολο και ξεκούραστο βραδινό ύπνο

Ύπνος: Ποια είναι τα κόλπα για να τον απολαύσετε

Εμπειρογνώμονες δίνουν μερικές οδηγίες, για να έχετε έναν όμορφο και ήσυχο ύπνο. Για παράδειγμα η αποφυγή της καφεΐνης πριν πάτε για ύπνο, καθώς και να σταματήσετε να ελέγχετε τα τηλέφωνά σας για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, είναι μερικά από τα «κόλπα» για να κοιμηθείτε καλά. Αλλά εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο – ειδικά εάν το πρόβλημα είναι σταθερό – ίσως θέλετε να κάνετε κάποια πράγματα παραπάνω.

Ύπνος στο λεπτό: Ποια είναι τα 4 κόλπα των ειδικών για γρήγορο, εύκολο και ξεκούραστο βραδινό ύπνο

Όλα όσα θα σας βοηθήσουν για έναν ξεκούραστο ύπνο

Μυϊκή χαλάρωση

Η σωματική ένταση μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους. Μια απλή λύση είναι να εκτελέσετε την προοδευτική τεχνική χαλάρωσης των μυών:

  • Σφίξτε αργά και χαλαρώστε τους μυς σας.
  • Ξεκινήστε από τα δάχτυλα των ποδιών σας και στη συνέχεια συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στο κεφάλι σας.
  • Κάνετε αυτό σε διαστήματα πέντε δευτερολέπτων.
  • Ολοκληρώστε αυτή την τεχνική έχοντας στο μυαλό σας ότι είστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον, όπως μια ήσυχη παραλία.

Παράδοξο κόλπο ύπνου

Αν είστε ένας από εκείνους που δεν μπορούν να κοιμηθούν γιατί ανησυχείτε για τον ίδιο τον ύπνο, εδώ είναι μια μοναδική προσέγγιση: σκεφτείτε ότι πρέπει να παραμείνετε ξύπνιοι. Αυτό μπορεί να σας μπερδέψει, αλλά πραγματικά σας βοηθά να κοιμηθείτε, επειδή μειώνει το άγχος και ακόμη και χαλαρώνει το μυαλό σας.

Smoothie για Καληνύχτα

Αν τρώτε ένα σνακ πριν από τον ύπνο, ήρθε η ώρα να γίνετε σοφοί στην επιλογή του τι να φάτε τη νύχτα. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά αυτό που τρώτε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο καλός θα είναι ο ύπνος. Αντί για το συνηθισμένο σνακ, πιείτε ένα smoothie με τα ακόλουθα συστατικά:

  • Γάλα αμυγδάλου χαμηλών θερμίδων
  • Γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
  • Κατεψυγμένα κεράσια
  • Κανέλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα συστατικά, αλλά τα πρώτα δύο είναι ωφέλιμα για τη βελτίωση του ύπνου σας. Επίσης, τα κεράσια είναι γνωστά ότι αυξάνουν τον ύπνο μέχρι και μια ώρα περισσότερο.

Αν έχετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας, αυτό σίγουρα θα σας κρατήσει ξύπνιους. Αντί να κρατήσετε αυτές τις ανησυχίες στο κεφάλι σας, γράψτε τις κάπου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τις λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα στο τετράδιό σας και σύντομα, θα βρεθείτε πιο χαλαροί και θα κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι τεχνικές που αναφέρονται εδώ οδηγούν σε μεγαλύτερη αίσθηση χαλάρωσης. Αυτή η αίσθηση σας επιτρέπει να κοιμηθείτε περισσότερο και να βελτιώσετε την ποιότητά του ύπνου. Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθεί. Αλλά μόλις κυριαρχήσετε την τέχνη της ηρεμίας και της χαλάρωσης, θα κοιμάστε σαν μωρό.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo