«Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται» – Έντονο ξέσπασμα Καφετζόπουλου κατά Σερβετάλη

by Τόνια Τζαφέρη
«Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται» – Έντονο ξέσπασμα Καφετζόπουλου κατά Σερβετάλη

Ένας ακόμη ηθοποιός που παίρνει θέση σε όσα συμβαίνουν στο θέατρο

Κριτική στην απόφαση του κ. Σερβετάλη, να παραιτηθεί από την παράσταση “Ρινόκερος”, επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους… έχουν ασκήσει πολλοί άνθρωποι του θεάτρου μιας και μετά την απόφαση του ηθοποιού, αρκετοί ηθοποιοί μένουν χωρίς δουλειά. Συνάδελφοί του όπως η Φαίη Κοκκινοπούλου, ο Σπ. Μπιμπίλας και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν κάποιοι από τους ηθοποιούς που δεν έκρυψαν δημόσια την αντίδραση τους.

Σειρά με δημόσια ανακοίνωση έχει και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος πήρε θέση:

Δηκτική ήταν η ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου, οποίος ανήρτησε στο Facebook το εξής σχόλιο: «Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται».

«Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται» – Έντονο ξέσπασμα Καφετζόπουλου κατά Σερβετάλη

Περισσότερες αντιδράσεις στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη

Στην ανάρτησή της η κ. Κοκκινοπούλου γράφει: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση “Ρινόκερος”) αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

«Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται» – Έντονο ξέσπασμα Καφετζόπουλου κατά Σερβετάλη

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών:

“Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα”, Σπύρος Μπιμπίλας

«Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Και πρόσθεσε: «Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Αντιθέτως, ο Λάκης Λαζόπουλος ερωτηθείς χθες, για την απόφαση του συναδέλφου του, τάχθηκε στο πλευρό του, λέγοντας ότι ούτε και ο ίδιος θα μπορούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

«Αγαπώ πάρα πολύ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και ξέρουμε όλοι ότι κάνει μια επιτυχία. Το λέω γιατί είναι βασικό στην απόφασή του αυτή. Εγώ έχω κάνει αυτή τη δήλωση πολύ νωρίτερα. Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές! Μπορεί να το σεβαστώ αυτό το μέτρο, δηλαδή είμαι υπέρ αυτού του μέτρου, με την έννοια ότι όταν μπαίνουν στο λεωφορείο στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπαίνουμε εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι μαζί, γιατί να μη συμβεί αυτό και στο θέατρο; Αυτά τα μέτρα που δεν είναι ακριβώς μέτρα δημιουργούν σύγχυση. Αν το μέτρο είναι κάθετο… αν υπάρχουν κάμπυλες κάποιος θα κρυφτεί στις καμπύλες», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Προτεινόμενα