Ζευγάρι στολίζει δέντρο στο βουνό: Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ανήλιο Μετσόβου

Το όμορφα στολισμένο έλατο στο καταπράσινο δάσος

Τι πιο όμορφη εικόνα, από ένα χριστουγεννιάτικο έλατο, στολισμένο με αγάπη, στο Ανήλιο Μετσόβου.

Είναι ιδιαίτερο και μοναδικό… Ένα δεντράκι, ένα μικρό έλατο, στην κορυφή του χωριού Ανηλίου Μετσόβου μεγαλώνει κάθε χρόνο. Δυναμώνει με την αγάπη δύο ξεχωριστών «φίλων του». Είναι τυχερό γιατί κανείς δεν θα το κόψει, δεν θα το απομακρύνει από το φυσικό του περιβάλλον πάνω από το χωριό Ανήλιο Μετσόβου. Η Τζένη κι ο Χαράλαμπος Τζαρούχης κάθε χρόνο τέτοια εποχή του φορούν τα γιορτινά του και το κάνουν χριστουγεννιάτικο. Εδώ και λίγα χρόνια, κάθε χρόνο, ανελλιπώς στολίζουν το δεντράκι που στέκει χαρούμενο κι αγναντεύει την απίστευτη θέα, το Μέτσοβο και το Ανήλιο.

Ο στολισμός του δέντρου κάθε χρόνο στο Μέτσοβο

Για την Τζένη και τον Μπάμπη κάθε Χριστούγεννα ο στολισμός του δέντρου στο δάσος του Ανηλίου Μετσόβου είναι… ιεροτελεστία. Παίρνουν τα στολίδια κι ανηφορίζουν για το βουνό όπου βρίσκεται το δέντρο, το δικό τους ξεχωριστό κι αγαπημένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μία συνήθεια που αγκάλιασαν και οι κάτοικοι του χωριού.

Αν τύχει και βρεθείτε στο σημείο (στο δρόμο που οδηγεί προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Anilio Adventure Park) και δείτε το δέντρο μην ξαφνιαστείτε. Είναι από εκείνες τις πινελιές χαράς κι αισιοδοξίας που φέρνουν λίγη θέρμη στην καρδιά μας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Μέτσοβο: Εικόνες από ξεχωριστό έλατο στο δάσος

Related posts

Ο Ιχθύς με τι ταιριάζει;

«Βόμβα» ΣΚΑΪ με Ελένη Μενεγάκη: Διέρρευσε η αποκαλυψη και οι τηλεθεατές αγωνιούν για το μέλλον

«Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, πάμε δυνατά!»- Το μήνυμα του Γιώργου Αυτιά