Ζωή Λάσκαρη: Το πραγματικό όνομα, η καταγωγή που κράτησε κρυφή για χρόνια από την δημοσιότητα και το ψευδώνυμο

Ζωή Λάσκαρη: Η άγνωστη πτυχή της μεγάλης ηθοποιού

Μια από τις πιο διάσημες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, είναι η Ζωή Λάσκαρη. Εκτός από το μεγάλο ταλέντο της, η ίδια είχε και μια εντυπωσιακή παρουσία, γι’ αυτο κέρδισε και τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της συμμετέχοντας στα καλλιστεία του 1959. Δεν πήγε με το όνομά της, αλλά με το ψευδώνυμο «Αμαρυλλίς». Αυτό που δεν γνωρίζουν ίσως πολλοί είναι πως το πραγματικό της επίθετο δεν ήταν Λάσκαρη αλλά Κουρούκλη.

Ζωή Λάσκαρη: Ποια ήταν η καταγωγή της

Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της εξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια.

Η κορυφαία ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη αν και είχε μιλήσει αρκετές φορές για τους γονείς της, ποτέ δε μίλησε για την πραγματική της καταγωγή. Η γιαγιά της, (από την πλευρά του πατέρα της) Ζωή Χατζηλιάκου, ήταν Φαναριώτισσα, από αρχοντική φαμίλια της πόλης, ενώ ο παππούς της, Ανδρέας Κουρούκλης, από τα Κουρουκλάτα Κεφαλλονιάς, ήταν κόντες με οικόσημο γραμμένο στο Libro d’ Oro!

Related posts

Τα 2 ζώδια που σκέφτονται συνέχεια αρνητικά – Είναι πεσιμιστές, δεν βλέπουν πουθενά το καλό

Φpίκη: Έπeσε μέσα σε ενεργό ηφαίστειο ενώ έβγαζε σέλφι

Επιτέλους ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα – Ανακοίνωσαν οι γιατροί αuτό που περίμεναν όλοι να ακούσουν