Iσxupoς σεισμoς 6 Pixτεp

by Ioanna Themistocleous
Iσxupoς σεισμoς 6 Pixτεp

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ συγκλόνισε την μητροπολιτική περιοχή του Άνκορατζ στην Αλάσκα την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 8:11 π.μ. (τοπική ώρα) σε βάθος 69 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την USGS. Το επίκεντρό του βρισκόταν 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σουσίτνα, Αλάσκα, μια περιοχή που βρίσκεται περίπου 108 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για σημαντικές ζημιές.

Iσxupoς σεισμoς 6 Pixτεp

Δεν αναμένεται τσουνάμι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι.

Η είδηση της ημέρας

Η Αλάσκα είναι η πιο σεισμογενής πολιτεία των ΗΠΑ και μία από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές στον κόσμο, σύμφωνα με την USGS. Η πολιτεία βιώνει τουλάχιστον έναν σεισμό μεγέθους 7 σχεδόν κάθε χρόνο.

Ο σεισμός της Πέμπτης είναι ο μεγαλύτερος που έχει πλήξει το νότιο κεντρικό τμήμα της Αλάσκας από το 2021, σύμφωνα με το KTUU TV.

Το πήγε στον θεό: Αυτό είναι το ποσοστό παίρνει ο Σαμαράς στις εκλογές

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά: Ένας νεκρός, δύο παραμένουν εγκλωβισμένοι

Αυτός είναι ο πιλότος του «ΖΕΥΣ» που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

«Χωριάτικο»: Το σχέδιο διαφυγής Γιαννακόπουλου στην Αλβανία, οι 500 εταιρείες-φαντάσματα και οι διασυνδέσεις με τη Greek Mafia

Basketgate: «Έσπασε» η Βάσω Τσαρούχα στα κρατητήρια–Η σύλληψη, τα δάκρυα και το παρασκήνιο

Προτεινόμενα