Σεισμός Λέσβος: Τρεις διαδοχικοί σεισμοί στο νησί νωρίς το πρωί – Κύριος σεισμός τα 4,9 ρίχτερ

Σεισμός Λέσβος: Δείτε τι ανέφερε ο καθηγητής Λέκκας για τους σεισμούς που έπληξαν τη Λέσβο

Σεισμός Λέσβος: Σεισμός σήμερα της τάξης των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Λέσβο. Ο σεισμός έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στις 07:46 και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 4,9 ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση ήταν 45 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Λέσβου και είχε εστιακό βάθος 15,7 χιλιόμετρα.

Σεισμός Λέσβος: Τρεις διαδοχικοί σεισμοί στη Λέσβο - Πόσα ρίχτερ ήταν

Αμέσως μετά, μόλις ένα λεπτό αργότερα, στις 07:47 ακόμα ένας σεισμός των 4,8 ρίχτερ έλαβε χώρα. Αυτή τη φορά το εστιακό βάθος ήταν 12,5 χιλιόμετρα και η τοποθεσία ήταν 46 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Μήθυμνας.

Σεισμός Λέσβος: Τρεις διαδοχικοί σεισμοί στη Λέσβο - Πόσα ρίχτερ ήταν

Όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς 10′ αργότερα, ακολούθησε και άλλος σεισμός. Αυτή τη φορά ο σεισμός ήταν 4,5 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα και η τοποθεσία του ήταν 46 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Σεισμός Λέσβος: Τρεις διαδοχικοί σεισμοί στη Λέσβο - Πόσα ρίχτερ ήταν

Δείτε τι ανέφερε ο καθηγητής Λέκκας για τους σεισμούς που έπληξαν σήμερα το πρωί τη Λέσβο

Ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε τα εξής για το σεισμό «Είναι ένας σεισμός που σημειώθηκε στα νότια παράλια της Λέσβου, ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια του σεισμού του 2017 των 6, 5 Ρίχτερ διότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα. Είναι ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη τη Λέσβο, αλλά κυρίως στα παράλια του νησιού. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Τέλος, ανέφερε ότι ο πρώτος σεισμός των 4,9 ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν