Σεισμός στη Νίσυρο: Ακόμα ένας ισχυρός σεισμός 4,1 ρίχτερ έλαβε χώρα κοντά στο νησί

Σεισμός στη Νίσυρο: Η σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Σεισμός στη Νίσυρο: Ανησυχία έχει προκληθεί με τους συνεχείς ισχυρούς σεισμούς κοντά στο νησί της Νισύρου. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, ακόμα ένας μεγάλος σεισμός ταρακούνησε το νησί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν 4,1 ρίχτερ ενώ είχε εστιακό βάθος 16,5 χιλιόμετρα. Η ακριβής τοποθεσία του σεισμού είναι στα 14 χιλιόμετρα νότια της Νισύρου.

Σεισμός στη Νίσυρο: Νέος ισχυρός σεισμός 4,1 ρίχτερ κοντά στο νησί

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση ήταν 4 ρίχτερ. Είχε εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα και τοποθεσία 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κεφάλου.

Σεισμός στη Νίσυρο: Νέος ισχυρός σεισμός 4,1 ρίχτερ κοντά στο νησί

Τι αναφέρει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας για τις σεισμικές δονήσεις της Νισύρου

Ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας αναφέρει «Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί 25 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ, οκτώ πάνω από 4 Ρίχτερ και ένας ήταν 5 Ρίχτερ. Η σεισμική ακολουθία δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου. Πρόκειται για μια περιοχή που υπάρχουν γνωστά ρήγματα αλλά χωρίς ιστορικών μεγάλων σεισμών. Το φαινόμενο θα συνεχιστεί λογικά λίγο ακόμα αλλά δεν θα δούμε μεγάλα μεγέθη αφού έχει εκτονωθεί η ενέργεια».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν