Απίστευτο κόλπο: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα για μια λαχταριστή σάλτσα στα μακαρόνια σας

Απίστευτο κόλπο: Η μαγειρική σόδα θα απογειώσει την σάλτσα

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην διατροφή μας είναι τα μακαρόνια. Οι πιο πολλοί αγαπάμε να τα τρώμε με μια ωραία σάλτσα από ντομάτα για αυτό σήμερα σας έχουμε ένα κόλπο για να απογειώσετε αυτή την σάλτσα.

Μπορεί διάφορες σάλτσες να μας αρέσουν και να θέλουμε να τις συνδυάζουμε με τα ζυμαρικά μας, αλλά πολλές φορές προτιμάμε την απλή σάλτσα ντομάτας, που αν πετύχει, τότε δημιουργεί ένα από τα καλύτερα φαγητά που υπάρχουν. Με την χρήση μαγειρικής σόδας, δε, γίνεται ακόμη πιο νόστιμη, ενώ νωρίτερα μπορεί να χρειαστούμε αυτό το υλικό για να καθαρίσουμε την κουζίνα μας.

Ο λόγος είναι, ότι ελαττώνει την οξύτητα της ντομάτας. Δοκιμάστε να βάλετε μισό κουταλάκι σόδα την επόμενη φορά που θα φτιάξετε σάλτσα ντομάτας και θα πάθετε… πλάκα από το αποτέλεσμα.

Απίστευτα κόλπα για τις δουλειές του σπιτιού

Δείτε με ποιο τρόπο θα το κάνετε να λάμπει

Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια… ξεχωριστή ενασχόληση στην καθημερινότητά μας και ορισμένα υλικά μπορούν να μας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή, όπως η μαγειρική σόδα, που μπορεί να το κάνει να λάμπει.

Θα εκπλαγείτε, μάλιστα, βλέποντας το σε πόσες χρήσεις μπορεί να σας βοηθήσει το εν λόγω υλικό, προκειμένου να κάνετε το σπιτικό σας πεντακάθαρο.

Μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων

Η μαγειρική σόδα μπορεί να ενισχύσει τη δράση του απορρυπαντικού αλλά και του λευκαντικού σου, ειδικά όταν το νερό της περιοχής σου περιέχει πολλά άλατα. Απλώς πρόσθεσε μισή κούπα μαζί με το απορρυπαντικό σου σε κάθε πλύση.

Χρησιμοποίησέ τη στο ξέβγαλμα των ρούχων αντί μαλακτικού. Είναι ιδανική για άτομα με αλλεργίες και ευαίσθητο στα απορρυπαντικά δέρμα.

Δημιούργησε ένα σπιτικό μίγμα για να απομακρύνεις τους λεκέδες από τα ρούχα. Χρησιμοποίησε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και μισό νερού. Άλειψε τον λεκέ, άφησέ το να στεγνώσει και μετά πλύνε κανονικά.

Χρησιμοποίησε το ίδιο μίγμα για να καθαρίσεις τον κάδο του πλυντηρίου σου εξωτερικά, με ένα κομμάτι πανί.

Καθάρισε και απολύμανε το πλυντήριο, προγραμματίζοντας μία πλύση σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς ρούχα και χωρίς απορρυπαντικό και ρίχνοντας μόνο λευκό ξίδι και σόδα. Μόλις ανακατευτούν τα δύο υλικά, σταμάτα την πλύση, άφησέ το για τουλάχιστον μία ώρα και μετά ολοκλήρωσε την πλύση. Καθάρισε τυχόν υπολείμματα με ένα πανί.

Μαγειρική σόδα ως καθαριστικό σε διάφορες επιφάνειες

Σε τηγάνια και κατσαρόλες. Άφησέ τα να μουλιάσουν σε διάλυμα νερού με σόδα και μετά χρησιμοποίησε την και για να τα τρίψεις χωρίς να τα χαράξεις, βάζοντάς τη σε βρεγμένο πανί.

Σε ηλεκτρικές συσκευές όπως η ηλεκτρική κουζίνα ή ο φούρνος μικροκυμάτων. Άφησέ την να δράσει όλη τη νύχτα μαζί με λίγο νερό. Το πρωί σκούπισε καλά.

Σε ασημικά σκεύη και κοσμήματα. Φτιάξε ένα παχύρευστο μίγμα με νερό (περίπου 3:1) και τρίψε ελαφρά με μία οδοντόβουρτσα. Άφησέ το να δράσει και ξέβγαλε καλά με νερό.

Καθάρισε τον νιπτήρα, τον νεροχύτη, την μπανιέρα, τα πλακάκια.

Related posts

Η Δίαιτα του Βραστού Αυγού: Χάστε 10 Κιλά σε 2 Εβδομάδες, Χωρίς να Ζοριστείτε

Χλώμιασαν οι καταναλωτές: Σαλμονέλα σε εισαγόμενο κοτόπουλο στην ελληνική αγορά

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά