Μπριζόλα: Ο μόνος τρόπος για να την ξεπαγώσεις εύκολα, υγιεινά και γρήγορα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει την γεύση της

Μπριζόλα: Το έξυπνο κόλπο για το ξεπάγωμα της

Πολλές φορές μπορεί να βιάζεσαι και να θες να ξεκινήσεις να μαγειρεύεις την μπριζόλα σου, αλλά να χρειάζεται να περιμένεις για να ξεπαγώσει…

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύει μία νοικοκυρά τις μπριζόλες της, αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος.

Έχουμε συνηθίσει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα μας πριν την μαγειρέψουμε

Από ότι δείχνουν οι ανακαλύψεις όμως αυτό δεν είναι το ποιο αποτελεσματικό. Η μόνη διαφορά που βρήκαν στο βίντεο ηταν ότι αν δεν ξεπαγώσουμε τις μπριζόλες μας πριν τις μαγειρέψουμε θα πάρουν αντί για 10-15 λεπτά να ψηθούν 18-20 λεπτά.

  1. Βγάλτε την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάλτε λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Όταν το λάδι ζεσταθεί τοποθετήστε την στο τηγάνι με τα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε από την άλλη πλευρά.
  3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την από το τηγάνι. Τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία