Χαλβάς χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο – Υπέροχη συνταγή

Χαλβάς χωρίς ζάχαρη: Υλικά Συνταγής

Για το χαλβά χωρίς ζάχαρη

  1. 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (ή καθαρό βούτυρο ή βούτυρο καρύδας προαιρετικά)
  2. 1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό
  3. 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  4. 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  5. 1- 1/2 φλ. μέλι
  6. 4 φλ. βραστό νερό
  7. 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  8. 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
  9. 1 φλούδα πορτοκαλιού
  10. 1 φλούδα λεμονιού
  11. 1 ξύλο κανέλας
  12. 100 γρ. σοκολάτα vegan χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα της συνταγής του χαλβά

  • λίγη λιωμένη σοκολάτα vegan χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής του χαλβά χωρίς τη χρήση ζάχαρης

Για να γίνει ο χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, και νηστίσιμος, προτιμάμε ηλιέλαιο, ελαιόλαδο ή βούτυρο καρύδας.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού για δύο λεπτά να αρωματιστεί.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο ή το βούτυρο καρύδας και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, αν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Βάζουμε τον μισό χαλβά στη φόρμα και στον υπόλοιπο προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Το αδειάζουμε στη φόρμα επάνω στο χαλβά.

Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.

Related posts

Απολαυστικό και δροσερό γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού και μπισκοτένια βάση – Έτοιμο πανεύκολα και γρήγορα

Αφράτες και λαχταριστές τηγανίτες με γιαούρτι – Τα 4 υλικά που θα χρειαστείτε

Παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα: Το μυστικό του Άκη που την απογειώνει

Κανταΐφι Κιουνεφέ: Συνταγή για απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό

Άκης Πετρετζίκης: Το λαχταριστό και εύκολο κέικ με Nutella, που θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά

Τυρόπιτα σουφλέ: Η καλύτερη συνταγή με φέτα και φύλλο κρούστας

Τορτελίνια από τον Άκη Πετρετζίκη: Με τυρί στον φούρνο

Τέλεια μπριζόλα: Τραγανή απ’ έξω, τρυφερή από μέσα

Αχνιστή κοτόσουπα: Χουχουλιάρικη και νόστιμη σε 6 μόνο βήματα