Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι έτοιμη στο άψε σβήσε

Συνταγη για τυρόπιτα: Θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Αυτή είναι η καλοκαιρινή συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως η ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα και τα υλικά που χρειάζεται είναι απλά και βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για τυρόπιτα

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. νερό
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι και την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί που όταν ρίξουμε το χυλό, να μην ξεπερνάει το ένα δάχτυλο σε ύψος.
  • Θρυμματίζουμε το τυρί και το σκορπάμε σ΄όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει.

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100