Επιτέλους αποκαλύπτεται: Τα μυστικά που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια στο μαγείρεμα του ρυζιού και είναι πάντα πιο νόστιμο από το σπιτικό

Επιτέλους αποκαλύπτεται: Φτιάξτε το πιο νόστιμο ρύζι

Το ρύζι, ενώ φαινομενικά είναι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό, στην πραγματικότητα έχει και αυτό τα μυστικά του για γίνει πεντανόστιμο. Μπορεί να μοιάζει σαν ακατόρθωτο όνειρο γιατί πολλά μπορεί να πάνε στραβά στο μαγείρεμα.

Υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Πρώτον το ρύζι να μας βγει λασπωμένο. Δεύτερον το ρύζι να έχει κόκκους που έχουν μείνει αμαγείρευτοι και είναι σκληροί. Τρίτον και ίσως και το πιο παράδοξο είναι όταν το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός και των δυο παραπάνω περιπτώσεων.

Το μυστικό που πρέπει να ξέρετε είναι πως δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρόνος μαγειρέματος. Ο χρόνος που χρειάζεται για το τελειο μαγείρεμα εξαρτάται από το τι είδους ρύζι έχετε (καστανό, καρολίνα , μπασμάτι, σούσι ). Παρόλα αυτα υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε έτσι και αλλιώς.

Επιτέλους αποκαλύπτεται το μυστικό για ένα πεντανόστιμο ρύζι

Βήμα 1. Ξέπλυμα και μούσκεμα

Ξεπλύνετε το ρύζι μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό και οχι θαμπό. Ίσως να χρειαστεί αρκετά ξεπλύματα.

Αν έχετε ενδοιασμούς για το μούλιασμα ,μπορείτε να το αποφύγετε για τις περισσότερες ποιότητες μακρύκοκκων ρυζιών, αλλά για το καστανό ,μουλιάστε το για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Πολλοί μάγειρες το μουλιάζουν για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουν, το οποίο είναι αρκετό. Θα συνιστούσαμε να μουλιάζετε:

  • μέτριους κόκκους λευκού ή καστανού
  • κοντούς κόκκους λευκού ή καστανού
  • Basmati
  • Jasmine
  • Texmati

Για το άγριο ρύζι , μουλιάστε το για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες και θα μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος.

 Βήμα 2. Σωστή αναλογία νερού

  • Για το λευκό ρύζι (μακρύς κόκκος, Basmati, Jasmine), θέλετε η αναλογία του νερού σας να είναι 1 φλιτζάνι ρύζι σε περίπου 1½ έως 1¾ φλιτζάνια νερό.
  • Με το καστανό ρύζι, η αναλογία είναι 2 προς 1. Έτσι, 2 φλιτζάνια νερό (ή ζωμός) σε 1 φλιτζάνι ρύζι.
  • Το άγριο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί και να απορροφήσει το νερό, οπότε θέλετε η αναλογία να είναι 3 φλιτζάνια νερό σε 1 φλιτζάνι ρύζι.

 Βήμα 3. Μαγείρεμα

Συνδυάστε το ρύζι και το υγρό σε μια μεσαία έως μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το ρύζι σας να βράσει, ακάλυπτο, σε μεσαία υψηλή θερμότητα.

  • Για τις λευκές ποικιλίες ρυζιού, σιγοβράζετε το ρύζι σας σε μια καλυμμένη κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή ή χαμηλή θερμοκρασία έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό. Μην ανοίξετε το καπάκι!
  • Το καστανό ρύζι αν δεν το μουλιάσετε θα πρέπει να σιγοβράσει με το καπάκι για 45 έως 50 λεπτά.
  • Το άγριο ρύζι, μειώστε τη θερμότητά σας σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράστε για 20 λεπτά αν το έχετε μουλιάσει. Εάν δεν το μουλιάσετε, σιγοβράστε για 45 λεπτά.

Το πιο σημαντικό βήμα είναι να μην επιτρέψετε στον πειρασμό σας να καταστρέψει το τελειο σας ρύζι. Τι εννοούμε; Μην κρυφοκοιτάτε.

Related posts

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές

Η Δίαιτα του Βραστού Αυγού: Χάστε 10 Κιλά σε 2 Εβδομάδες, Χωρίς να Ζοριστείτε

Χλώμιασαν οι καταναλωτές: Σαλμονέλα σε εισαγόμενο κοτόπουλο στην ελληνική αγορά