Έτοιμο σε 20 λεπτά: Το Oικovoμικo γλυκό ψυγείου που μπορεί να το φτιάξει κι ο πιο αρχάριος

Εύκολο… γρήγορο… νόστιμο γλυκό που μπορείς να συνδυάσεις άνετα με μπισκότα και γιαούρτι για μετά από το γεύμα σου!

Θέλεις να μάθεις πως φτιάχνετε;

Συνέχισε να διαβάζεις…

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται πάνω από 20 λεπτά για να την ετοιμάσεις και να την βάλεις ψυγείο να γίνεται αλλά και να διατηρηθεί.

Επιπλέον, δεν σου δίνει αυτό το αίσθημα του «μπουχτίσματος» από την πολλή σοκολάτα.

Αντιθέτως αποτελεί μια ελαφριά επιλογή που θα την ευχαριστηθείς όλες τις ώρες της ημέρας.

Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε το γλυκό με μπισκότα και γιαούρτι

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 πακέτο (225γρ) Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
  • 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 250ml (1 κούπα) φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ
  • 100γρ (7 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 50γρ (5 κουτ. σούπας) κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή λεμόνι)

Τρόπος παραγωγής για το γλυκό με μπισκότα και γιαούρτι

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει η κρέμα.
  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2′ μετά το σημείο βρασμού
  3. Στρώνουμε σε ένα σκεύος τα μπισκότα, χωρίς να αφήνουμε κενά
  4. Αδειάζουμε από πάνω τη ζεστή γιαουρτόκρεμα.
  5. Σπάμε όσα μπισκότα περίσσεψαν και πασπαλίζουμε το ταψί.

Σημειώσεις!

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.

Για έξτρα νοστιμιά δοκίμασε να το σερβίρεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.

Σε όσους από εσάς αποφασίσετε να φτιάξετε αυτό το γλυκό να ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Είναι πεντανόστιμο…

Θα μας θυμηθείτε!

Related posts

Ρεβανί για να γλυκαθούμε λίγο…. Πολύ πετυχημένο αφράτο και απολαυστικό

Κατσικάκι φούρνου με σκόρδο και πατάτες με μέλι

Το πιο υγιεινό ψάρι που όλοι πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα