Για καλοφαγάδες: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι

Πατάτες φούρνου: Θα τις λατρέψετε

Ποιος μπορεί να πει όχι στις πατάτες; Είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

Οι πατάτες είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα σας. Είναι νόστιμες και χορταστικές και οι αγαπημένες των παιδιών. Μάλιστα, δεν τις βαριέσαι ποτέ, καθώς υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για πατάτες και ατελείωτες επιλογές.

Υλικά

  • 2½ κιλά πατάτες, χωρίς φλούδα σπορέλαιο αλάτι θαλασσινό
  • 1 κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες, με τη φλούδα
  • 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
  • λίγο βούτυρο

Πατάτες φούρνου: Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220°C στον αέρα. Ρίχνουμε 6 κουτ. σούπας σπορέλαιο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ζεματάμε τις πατάτες για 5΄. Τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Τις μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί, ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ψήνουμε για 50΄ γυρίζοντας τις πατάτες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε μερικούς κύβους βούτυρο και ψήνουμε για 10΄-15΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας μια δυο φορές στο ενδιάμεσο.

Related posts

«Έπεσε» το site του Άκη: Το μυστικό για τη πιο αφράτη πασχαλινή τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα σε λίγα βήματα

Ούτε ψίχουλο δεν θα μείνει: Η πιο εύκολη και αφράτη Πασχαλινή τυρόπιτα με απίστευτη κρέμα από τη Βέφα Αλεξιάδου

Το τσουρέκι των αρχάριων: Η συνταγή της Αργυρώς χωρίς μίξερ και ζύμωμα για να γίνει αφράτο και πεντανόστιμο

Όλοι τρέχουν να ψήσουν αυτά τα τσουρέκια: Χαμός με τα πασχαλινά ατομικά τσουρεκάκια του Άκη Πετρετζίκη

Αποκάλυψε το μυστικό ο Πετρετζίκης: Η viral συνταγή για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Πεντανόστιμη σαν της μαμάς: Πατατόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ, ζαμπόν και έτοιμη στο πι και φι

Πιο ζουμερές από ποτέ: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε τις μπριζόλες σας αφράτες και απίστευτα γευστικές

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα της τεμπέλας: Χωρίς φύλλο, με φέτα και έτοιμη σε χρόνο μηδέν στη τοστιέρα

Παραδοσιακή Μπάμπω: Η συνταγή για το πιο νόστιμο θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα που θα λατρέψετε