Γλυκό κορμός σκαντζόχοιρος: Πως θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα ένα από τα πιο διάσημα γλυκά

Γλυκό κορμός σκαντζόχοιρος: Υλικά

Γλυκό κορμός σκαντζόχοιρος: 500 γρμ πτι μπερ

500 γρμ κουβερτούρα

250 γρμ μαργαρίνη

3/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 σφηνάκι γάλα

Για την επικάλυψη της συνταγής του γλυκού κορμού σκαντζόχοιρου

125 γρμ κουβερτούρα

2 κσ μαργαρίνη

3 σμαρτις

Αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.

Εκτέλεση συνταγής γλυκού κορμού σκαντζόχοιρου

Σπάμε τα μπισκότα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα το γάλα το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πλάθουμε τον κορμό σε σχήμα σκαντζόχοιρου σε πιατέλα.

Περιχύνουμε με την επικάλυψη.

Κολλάμε τα σμαρτις μάτια κ μύτη και καρφωνουμε τα αμύγδαλα αγκάθια

Έτοιμο!

Related posts

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν καθημερινά ξερά σύκα; – Τι ήξεραν για την «υπερτροφή»;

Τετράγωνη πίτσα με αφράτη ζύμη

Πρωτεΐνη δεν είναι μόνο το κρέας: Οι 20 καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης για να αποφύγετε τις ζωικές τροφές