Γλυκό με φρυγανιές και κρέμα: Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Γλυκό με φρυγανιές και κρέμα: Υλικά συνταγής

Γλυκό με φρυγανιές και κρέμα: 12 φρυγανιές

Για την κρέμα


1 λίτρο γάλα
6 κσ αλεύρι
2,5 κσ κορν φλάουρ
6 κσ ζάχαρη
1 κσ βούτυρο
1 βανίλια

Για το σιρόπι


1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
φλούδα λεμονιού

τριμμένα γκοφρετάκια σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής γλυκού με φρυγανιές

Στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι τις φρυγανιές.


Σε λίγο από το γάλα διαλύουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.


Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά του σιροπιού και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.

Αφαιρούμε τη φλούδα.

Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στις φρυγανιές και μετά απλώνουμε την κρέμα.


Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα γκοφρετάκια ή τριμμένα μπισκότα με ξύσμα σοκολάτας.

Related posts

«Βαρβάρα»: Ένα γλυκό προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας. Πώς να το φτιάξετε

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν καθημερινά ξερά σύκα; – Τι ήξεραν για την «υπερτροφή»;

Τετράγωνη πίτσα με αφράτη ζύμη