Η πιο νόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά μόνο σε 5 λεπτά – Το κόλπο με την ποσότητα του ελαιόλαδου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγιονέζα σε 5 λεπτά και το μυστικό για το πόσο λάδι να βάλετε

Το μυστικό για να πετύχει η μαγιονέζα που φτιάχνετε, κρύβεται στην ποσότητα του ελαιόλαδου που θα βάλετε. Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή για μια πεντανόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά και έτοιμη σε 5 λεπτά.

Υλικα

  • 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κούπα λάδι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. λεμονοχυμό
  • 1 κ.γ. ξύδι

Η εκτέλεση για την πιο νόστιμη μαγιονέζα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με λίγο από το λάδι (1/3)* για 1 λεπτό
  2. Προσθέτουμε πάλι λίγο από το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε
  3. Θα παρατηρήσετε, ότι το μείγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα.
  4. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό

*Το λάδι το προσθέτουμε σταδιακά, σε 3 δόσεις

Έξτρα νόστιμη συνταγή για πατάτες

Κόβει το πάνω μέρος από 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί. Μόλις προσθέσει το ελαιόλαδο και άλλα 3 υλικά ακόμη… Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχουν μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πηρουνιά.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα συναρπαστικό ορεκτικό, μάθετε τη συνταγή που ακολουθεί.

Θα χρειαστείτε:

  • 6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τηγανικοί κύβοι μπέικον
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Οδηγίες:

  1. Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι ώστε να μπορούν να στέκονται.
  2. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε έναν μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.
  3. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλήστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.
  4. Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.
  5. Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.

Όπως μπορείτε να δείτε τώρα, αυτές οι γεμιστές πατάτες εκρήγνυνται με γεύση! Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν θα καείτε στη λάβα του τυριού…

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία