Κολοκάσι: Η άγνωστη υπετροφή της Ικαρίας, το μεγάλο μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού

Κολόκασι: Το μυστικό για τη μακροζωία που έχουν οι κάτοικοι της Ικαρίας κρύβεται σ’ αυτή την υπερτροφή

Μελέτες έχουν γίνει για το τι τρώνε οι Ικαριώτες και ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας τους. Μια υπερτροφή από το νησί βοηθάει στην μακροζωία και έχει ευεργετικές ιδιότητες.

Η Ικαρία αποτελεί ένα πολύ μικρό νησί της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί, το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η Ικαρία διαθέτει υπέροχες παραλίες, αλλά και φιλόξενους κατοίκους, οι οποίοι αποτελούν νικητές της ζωής. Πού στηρίζεται, όμως, η μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας;

Το κολοκάσι η μυστική υπερτροφή της Ικαρίας

Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας τους είναι και μια υπερτροφή η οποία καλλιεργείται στο νησί και ονομάζεται κολοκάσι ή αλλιώς αγκινάρα της Ιερουσαλήμ. Το Κολοκάσι καλλιεργείται στην Ικαρία. Είναι ποώδες φυτό που φθάνει σε ύψος τα 1,50 – 2,00 μέτρα. Αυτό που καταναλώνουμε είναι ο βολβός του που μοιάζει με αυτόν της σελινόριζας. Είναι πλούσιο σε άμυλο και η γεύση του θυμίζει εκείνη της γλυκοπατάτας.

Εσωτερικά είναι λευκό και σκληρό όπως και η πατάτα. Το κολοκάσι (όπως και τα φύλλα του) δεν πρέπει να καταναλωθούν ωμά αφού εκτός από τις ευεργετικές τους ιδιότητες, περιέχεται και μία εξαιρετικά τοξική ουσία, το οξαλικό ασβέστιο. Η ουσία αυτή χάνεται όταν βράζουμε τον βολβό.

Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά από το κολοκάσι

Είναι πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες Β6, C, E, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Τα φύλλα του τα οποία επίσης τρώγονται είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και C και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τους βολβούς.

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία