Λιώνει στο στόμα: Λαχταριστή τυρόπιτα περέκ με 4 υλικά, οικονομική και με τις πιο λίγες θερμίδες

Τυρόπιτα: Πεντανόστιμη με φύλλο περέκ έτοιμη στο πι και φι

Αν ψάχνετε μια εύκολη τυρόπιτα να έχετε σαν σνακ στο σπίτι ή και για να φάτε κάτι ελαφρύ το μεσημέρι, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την τυρόπιτα περέκ. Μόλις την σερβίρετε δεν θα αφήσουν ούτε ψίχουλο στο ταψί.

Η γεύση της είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει τόσο εσάς, όσο και τα υπόλοιπα άτομα που θα τη δοκιμάσουν. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για τη συνταγή, αυτή βρίσκεται παρακάτω.

Υλικά συνταγής

  • 8 φύλλα περέκ
  • 200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια
  • 100 γραμμάρια μυζήθρα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Τυρόπιτα: Όλα τα βήματα της συνταγής

  • Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.
  • Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
  • Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.
  • Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω.
  • Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
  • Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

Related posts

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Τυρόπιτα με γέμιση από βουτυράτη κρέμα κεφαλογραβιέρας και φέτας, με κόστος μόλις 12€

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Έτοιμη στη τοστιέρα σε χρόνο μηδέν: Σκέτη μούρλια «τυρόπιτα» που κάνει θραύση στα social media

Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι

Μπακαλιάρος τραγανιστός και χρυσαφένιος: Τα μυστικά για το κουρκούτι και το κόλπο με το ξαλμύρισμα

Τηγανόψωμα της γιαγιάς: Η εύκολη συνταγή για να γίνουν πεντανόστιμα – Έτοιμα μόνο σε 3 λεπτά

Η απόλυτη συνταγή για το εθνικό μας φαγητό: Χυλωμένη, αχνιστή φασολάδα με ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδου

Του ονείρου: Παραδοσιακός κορμός μωσαϊκό με γλάσο από σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους