Μακαρονάδα φούρνου: Πεντανόστιμη και έτοιμη μόνο σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα φούρνου: Για να ξετρελάνετε την οικογένεια

Η μακαρονάδα στον φούρνο είναι ιδανική λύση άμα θέλετε κάτι πεντανόστιμο και έτοιμο στο πι και φι. Θα χορτάσει όλη την οικογένεια και τα παιδιά θα την λατρέψουν.

Τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι μια εξαιρετική λύση για χορταστικά πιάτα που απολαμβάνει όλη η οικογένεια. Θα λέγαμε πως είναι από τα φαγάκια που τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να τα χαρακτηρίζουμε comfort food και πιο παλιά μαμαδίστικα.

Υλικά

Για κάθε 100 gr -120 gr άβραστα μακαρόνια (εδώ προτιμούμε τα 2 νούμερο αλλά ταιριάζουν και κοντά όπως τα rigatoni και οι πέννες)

  • 100 gr σάλτσα ντομάτας πικάντικη ή κοινή, σπιτική ή του εμπορίου ή φρέσκια ντομάτα
  • 60-80 gr φέτα ή ξινομυζήθρα
  • 20-30 gr γραβιέρα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή 1 κουταλάκι βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι ή μπούκοβο στο σερβίρισμα

Οδηγίες για την μακαρονάδα στον φούρνο

Επί το έργον

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, για 2-3 λεπτά λιγότερο απ’ όσο λένε οι οδηγίες του πακέτου. Τη στιγμή που τα βάζουμε στο νερό ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις).

Όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε τη σάλτσα και τα τρίμματα φέτας ή την ξινομυζήθρα. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε να έχουν παντού το ίδιο πάχος. Τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας την γραβιέρα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Σκορπάμε εδώ κι εκεί κομματάκια βούτυρο ή ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε στο φούρνο τα ζυμαρικά μέχρι να λιώσουν τα τυριά (10-15 λεπτά). Τα μακαρόνια δεν πρέπει να στεγνώσουν, ούτε περιμένουμε να κάνει κρούστα το φαγητό μας.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας ζεστά, πασπαλισμένα αν θέλουμε με λίγο πιπέρι μαύρο ή κοκκινοπίπερο ή μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό!).

Related posts

Αuτά είναι τα δυο καλύτερα ελληνικά φαγητά με κρέας στον κόσμο – Σαρώνει η Ελλάδα

Μαγειρεύετε στο Air Fryer; Ο “ύπουλος” κίνδυνος για την υγεία & η κίνηση που “εκτινάσσει” το λογαριασμό ρεύματος

Το φρούτο «φάpμακο» που πρоστατεύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο άνоιας – Ένα την ημέρα αρκεί