Μακαρόνια στο τηγάνι: Η εναλλακτική συνταγή με λίγα υλικά για ένα ονειρικό αποτέλεσμα

Μακαρόνια στο τηγάνι: Μια διαφορετική συνταγή για την αγαπημένη μακαρονάδα

Η αγαπημένη τροφή όλου του κόσμου είναι τα μακαρόνια. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν μαγειρεύονται μόνο στην κατσαρόλα. Υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος για να τα μαγειρέψετε.

Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος μαγειρέματος. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω συστατικά, ένα τηγάνι και θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
  • 250ml γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 250γρ. σπαγγέτι
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Η εκτέλεση για τα μακαρόνια στο τηγάνι

Μακαρόνια με κιμά – Η «γρήγορη συνταγή» Al caruso

Τα μακαρόνια με κιμά, είναι η συνταγή που το μέσο Ελληνικό σπίτι κάνει κάθε 10 μέρες, σύμφωνα με τις έρευνες. Εικάζω λοιπόν ότι μαζί με τα μπιφτέκια, είναι η πιο δημοφιλής οικιακή συνταγή στη χώρα. Και μια και έχω εμπειρία γονιού, είναι πεπεισμένος ότι είναι και η πιο δημοφιλής συνταγή ανάμεσα στα παιδιά.

Όταν έλεγα στις κόρες μου σαν πιτσιρίκια, ότι σήμερα έχουμε μακαρονάδα με κιμά, ο ενθουσιασμός τους χτυπούσε κόκκινο και η προσμονή τους εκβίαζε το χρόνο όπως συμβαίνει με όλες τις λιχουδιές που τα παιδιά σου κάνουν εξαιρετικά σαφές το ‘τα θέλω τώρα μπαμπά, πεινάω πολύ μπαμπά, άντε βρε μπαμπά’! Στο σπίτι μας όμως είχαμε μπει στη λογική ότι δεν κάνουμε “μακαρόνια με κιμά” κατά την Ελληνική γαστρονομική παράδοση, αλλά πάστα Μπολονέζ, κατά την Ιταλική λογική. Που σημαίνει ότι η σάλτσα στη καλύτερη θέλει περί τη μια ώρα με τη δικιά μου γρήγορη εκδοχή της Μπολονέζ ή 5 ώρες σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή του ραγού Μπολονέζ.

Όμως κάποιες φορές σαφώς δεν μπορείς να περιμένεις για να βγει στο τραπέζι μια νόστιμη Μπολονέζ γεμάτη σπιτική θαλπωρή, ειδικά όταν έρχεσαι αργά απ’ το γραφείο και τα παιδιά λυσσάνε στη πείνα. Οπότε ως απάντηση σε αυτή ακριβώς την ανάγκη, δημιούργησα τη δικιά μου γρήγορη, πιο Ελληνικής λογικής σάλτσα κιμά, με επηρεασμό βέβαια απ’ τη Μπολονέζ μου και στόχο να μου παίρνει απ’ την αρχή ως το τέλος 30’.

Η λογική της γρήγορης συνταγής για μακαρόνια με κιμά δεν θυσιάζει κανένα βασικό υλικό που δίνει νοστιμιά, απλά επιταχύνει κάποια στάδια. Ταυτόχρονα η σάλτσα κιμά έχει όλα τα βασικά μπαχαρικά και αρωματικά που συνηθίζονται στις κλασική Ελληνική προσέγγιση (σκόρδο, δάφνη, κανέλα, μπαχάρι).

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εξοικονομείται καθώς αντί για σάλτσα από τριμμένες ντομάτες που θα έμπαινε κανονικά, μπαίνει ντοματοπολτός που επειδή δεν έχει υγρά να πρέπει να εξατμιστούν, γλυτώνει 5-8 λεπτά σε χρόνο.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Εύκολη και καθημερινή συνταγή που έχει φτιαχτεί για να ολοκληρωθεί σε 30’. Αν έχετε 10 λεπτά ακόμη δώστε λίγο ακόμη χρόνο στο μέλωμα των λαχανικών που θα προσφέρει πιο βαθιά γεύση στη σάλτσα και χρησιμοποιείστε σάλτσα τριμμένης ντομάτας αντί για πελτέ, που θέλει κάποια ώρα για να εξατμιστούν τα υγρά της. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν γευστικοί συμβιβασμοί στη συγκεκριμένη προσέγγιση.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. σπαγγέτι (εναλλακτικά: ταλιατέλες ή βίδες ή πένες)
  • 400 γρ. κιμά από μοσχαρίσια σπάλα
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 3 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 6 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι κανέλας
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 70 μλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • 100 μλ. κόκκινο κρασί
  • 70 γρ. πελτέ ντομάτας ΓΚΡΕΚΑ (ή 250 γρ. σάλτσα από τριφτή ντομάτα ΓΚΡΕΚΑ)
  • αλάτι, πιπέρι
  • χοντρό αλάτι, για το βράσιμο των ζυμαρικών
    τριμμένο τυρί κατά βούληση

Βάλτε τα μακαρόνια στο ψυγείο για 12 ώρες – Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αφού τα ζεστάνετε ξανά

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο, που τιμάμε ιδιαιτέρως τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι εύκολο και νόστιμο, αλλά το κακό είναι ότι έχει πολλές θερμίδες.

Σας βρήκαμε, λοιπόν, τον τρόπο για να τις μειώσετε και να τα απολαμβάνετε δίχως τύψεις. Οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα σακχάρου με πολύ πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα λευκά προϊόντα, καθώς τα πρώτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν όμως να μπορείτε να «μεταλλάξετε» τα λευκά ζυμαρικά ώστε να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τις φυτικές ίνες!

Πώς; Μαγειρεύετε το ζυμαρικό της επιλογής σας, το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου και το καταναλώνετε αφού το ζεστάνετε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια παχαίνουν λιγότερο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η διαδικασία αυτή μεταβάλλει τη δομή των υδατανθράκων, μετατρέποντάς τους σε ανθεκτικό άμυλο (resistant starch). Το ανθεκτικό άμυλο πήρε αυτή την ονομασία επειδή όταν μαγειρεύεται και στη συνέχεια εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες «αντιστέκεται» σε ένζυμα που υπάρχουν στο γαστρεντερικό και τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες διασπούν τους υδατάνθρακες, απελευθερώνοντας τα σάκχαρα που υπάρχουν σε αυτούς.

Ακολουθώντας λοιπόν τη διαδικασία μαγειρέματος και ψύξης, τα ζυμαρικά δεν προκαλούν τη συνήθη απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου και παράλληλα ο οργανισμός απορροφά λιγότερες θερμίδες!

Έριξε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα γεμάτη γάλα – Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σας τρέξουν τα σάλια

Έναν όμορφο τρόπο για να φτιάξει μία μακαρονάδα παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί. Μάλιστα, ο τρόπος παρασκευής είναι λίγο… διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει και που αναφέρει πως τα μακαρόνια θα πρέπει να βράσουν σε νερό. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως ακόμη και σε ένα τόσο απλό φαγητό καμιά φορά δεν λείπουν και τα λάθη, δείτε εδώ το βασικότερο που το κάνουμε όλοι μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον τρόπο που μπορείτε να φτιάξετε μία μακαρονάδα μέσα στο γάλα. Ακόμα, θα χρειαστείτε σκόρδο, ζωμό κότας ή λαχανικών, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό.

Υλικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
  • 250ml γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 250γρ. σπαγγέτι
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.
  • Μετά το βούτυρο.
  • Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.
  • Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
  • Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.
  • Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100