Μόνο για μερακλήδες: Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα

by Newsroom i-diakopes.gr
Μόνο για μερακλήδες: Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα

Μόνο για μερακλήδες: Η απόλυτη συνταγή για ένα ονειρεμένο κοντοσούβλι

Ο πιο αγαπημένος μεζές, και ένα από τα πιάτα, που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι στην ταβέρνα. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε το πιο μαλακό κοντοσούβλι, που θα λιώνει στο στόμα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι

Μόνο για μερακλήδες: Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα

Κοντοσούβλι μόνο για μερακλήδες που θα λιώνει στο στόμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι “κολλητά” στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).

Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Ποια είναι η τραγουδίστρια Νωαίνα που είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Μαζωνάκη-Ο Σάλος που είχε προκαλέσει στο X Factor

Το έχουν μέσα τους: Όσοι άντρες είναι αυτό το ζώδιο μπορούν να σε απατήσουν και να μην πάρεις χαμπάρι

Περήφανος για την καταγωγή του: Από εκεί κατάγεται ο Γιώργος Μαζωνάκης και λίγοι το ξέρουν

Στέφανος Παπαδόπουλος: Πατούσε… like μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου στον Γιώργο Μαζωνάκη

“Είμαι ο Γιώργος Μαζωνάκης” Με την ρόμπα ο Μαζώ στην πρεμιέρα του – Πώς αντέδρασε ο κόσμος μετά τις καταγγελίες

Προτεινόμενα