Μυστικά για κεφτεδάκια: Πως θα τα πετύχετε γευστικά και ζουμερά

Μυστικά για κεφτεδάκια: Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Μυστικά για κεφτεδάκια: Από τα παιδικά μας χρόνια τα κεφτεδάκια ήταν είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.

Μας το έφτιαχνε η μαμά, η θεία μας και η γιαγιά μας.

Είναι τόσο γευστικό αλλά και ταυτόχρονα τόσο εύκολο να φτιαχτεί και γι’ αυτό το προτιμάμε όλοι.

Σας έχει τύχει όμως ποτέ να δοκιμάστε κεφτεδάκια και να αναφωνήσετε ότι: ” Ναι, αυτά τα κεφτεδάκια είναι το κάτι άλλο”;

Σίγουρα σας έχει τύχει. Και ο λόγος είναι απλός.

Τα κεφτεδάκια όπως και όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή έχουν τα μικρά μυστικά τους.

Μυστικά που αν τα γνωρίζεις θα καταφέρεις να πετύχεις την απόλυτη γεύση και να τους ξετρελάνεις όλους.

Μυστικά που αφορούν τον κιμά, το ζύμωμα, ακόμα και το κρέας που θα διαλέξετε στον κρεοπώλη.

Πάμε λοιπόν να τα μάθουμε μαζί;

Λίστα των μυστικών για υπέροχα και αφράτα κεφτεδάκια

Υγρασία του μίγματος

Η υγρασία του μίγματος είναι από τα βασικότερα πράγματα για να πετύχετε τέλεια κεφτεδάκια.
Πρέπει να προσέξετε όταν ζυμώνετε το μίγμα σας να είναι τελείως αφράτο.

Αυτό θα καταφέρετε να το πετύχετε πολύ εύκολα αν βάλετε στο μίγμα ξύδι από κόκκινο κρασί.

Το ξύδι, ειδικά αυτό της καλής ποιότητας, έχει την τάση να μαλακώνει το μίγμα.

Το ψωμί που θα χρησιμοποιήσετε

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά πρέπει να βάλετε ψωμί. Όμως τι ψωμί να διαλέξετε;

Δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων ψωμί από μαλακή ψίχα.

Να προτιμάτε πάντα την ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί. Το καλύτερο μάλιστα θα είναι να την έχετε μουλιάσει πρώτα σε νερό.

Το άρωμα και τα μυρωδικά

Πάμε τώρα στο άρωμα. Στη μυρωδιά του κεφτέ που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας.

Αν ο κιμάς δεν είναι χοιρινός πρέπει να χρησιμοποιούμε βασιλικό με μπόλικο δυόσμο και ρίγανη. Γενικά μπορείτε να παίξετε με μίγματα από αυτά τα βότανα.

Αν ο κιμάς είναι χοιρινός τότε να προτιμήσετε να τον ζυμώσετε με θρούμπι αντί για θυμάρι ή ακόμα και ρίγανη.

Ξεκούραση του κιμά

Πρέπει να αφήνουμε τον κιμά πάντα να ξεκουράζεται. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν τον σκεπάσουμε και τον αφήσουμε στο ψυγείο μαζί με όλα τα μυρωδικά του για τουλάχιστον τριάντα λεπτά.

Κάνοντας το παραπάνω θα πετύχουμε να μην μας κολλάει στη συνέχεια στα χέρια.

Όταν κολλάει η ζύμη στα χέρια

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι όταν πλάθουμε κεφτεδάκια είναι ότι μας κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Αυτό αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα με έναν απλό και παραδοσιακό τρόπο.

Να βουτάτε τα δάχτυλα σας σε αραιωμένο ούζο και η ζύμη δεν θα σας κολλήσει ποτέ.

Το κέρδος φυσικά εδώ είναι διπλό καθώς πέραν της ζύμης που δεν θα κολλήσει θα πετύχετε ακόμα πιο καλή γεύση στα κεφτεδάκια σας.

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία