Νηστίσιμα Ποντιακά πιροσκί, τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, που θα τα τρώτε όλη τη Σαρακοστή

Νηστίσιμα Ποντιακά πιροσκί, τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, που θα τα τρώτε όλη τη Σαρακοστή

Ποντιακά πιροσκί: Η συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε εν μέσω νηστείας

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε τις μέρες της νηστείας. Τα υλικά είναι ελάχιστα και οικονομικά, ενώ η εκτέλεση της συνταγής απλή για να την φτιάξει κάθε νοικοκυρά.

Ποντιακά πιροσκί: Τα υλικά της συνταγής

Για τη ζύμη:
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά – 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό – 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι – 5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο – Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι.

Για τη γέμιση:
– 5 με 6 μεγάλες πατάτες – 1 μεγάλο κρεμμύδι – 1 ματσάκι μαϊντανό – Αλάτι – Πιπέρι – Ρίγανη – Ελαιόλαδο
– Φέτα – Λάδι για τηγάνισμα

Νηστίσιμα Ποντιακά πιροσκί, τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, που θα τα τρώτε όλη τη Σαρακοστή

Η εκτέλεση της συνταγής των ποντιακών πιροσκί

– Σηκώνουμε μανίκια και αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι. – Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε κάπου με μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα, για να φουσκώσει. – Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. – Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. – Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αμέσως προσθέτουμε της βρασμένες πατάτες μαζί με ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε. – Προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά μας. – Εάν θέλουμε στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά νηστίσιμη φέτα. – Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα πιροσκί. – Κόβουμε, πάντα με τα δάχτυλά μας λαδωμένα, ένα μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση ,το κλείνουμε σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη να “ξεκουραστεί” για δύο λεπτά. – Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές.

Προτεινόμενα