Οι ειδικοί αποκαλύπτουν: Το μυστικό της Αργυρώς για ζουμερό και λαχταριστό κοτόπουλο φούρνου με τραγανή πέτσα

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν: Έτσι θα γίνει το κοτόπουλο πεντανόστιμο και σωστά ψημένο

Το κοτόπουλο στο φούρνο είναι σταθερή αξία στην ελληνική γαστρονομία καθώς είναι ένα από τα πιο βασικά οικογενειακά φαγητά. Είναι πεντανόστιμο και συνήθως πρωταγωνιστεί στο τραπέζι της Κυριακής.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο φαγητό έχει και τις δυσκολίες του, οι οποίες για να ξεπεραστούν χρειάζεται κάποιος να αναφέρει τα μυστικά μαγειρικής.

Διαβάστε ποια είναι τα μυστικά μαγειρικής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που σίγουρα θα απογειώσουν την συνταγή σου και θα κάνουν το κοτόπουλο πεντανόστιμο.

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν για το κοτόπουλο στον φούρνο – Αναλυτικά η συνταγή της Μπαρμπαρίγου

Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο

Πάντοτε αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 30′, εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο. Αυτή, η κίνηση, θα το βοηθήσει, διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποιος το βάλει απευθείας στο φούρνο, θα γίνει σκληρό, μετά από τη διαδικασία του ψησίματος:

Τραγανή πέτσα

Για να πετύχει η τραγανή πέτσα, χρειάζεται καλό στέγνωμα η κοιλιακή χώρα του κοτόπουλου. Έπειτα, η επιφάνεια χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και λάδι.

Δέσιμο κοτόπουλου στο φούρνο

Έχει να κάνει με το κατάλληλο σχήμα και τη συγκράτηση των ζουμιών στο ψήσιμο.

Αρωματισμός κοτόπουλου

Για αυτή την εργασία απαιτούνται μυρωδικά, όπως η ρίγανη και το θυμάρι. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάστα βουτύρου κάτω από την πέτσα.

Θερμοκρασία ψησίματος

Χρειάζεται καλή προθέρμανση του φούρνου και η παύση ανοιγοκλεισίματος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ψησίματος.

Κοτόπουλο στο φούρνο: Εκτέλεση

  • Πρέπει να τραβήξει τα υγρά του, μετά το ψήσιμο για περίπου δεκαπέντε λεπτά.
  • Γρήγορο ψήσιμο κοτόπουλου στο φούρνο:
  • Το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει η νοικοκυρά, είναι να σκίσει την κοιλιά του κοτόπουλου κατά μήκος.
  • Για τη συγκεκριμένη προεργασία, προτείνεται η χρήση ψαλιδιού.
  • Έπειτα, οφείλει να πατήσει καλά το κοτόπουλο, ώστε να κάνει το σχήμα του, πλακέ.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να αλείψει κάποιος με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και να του προσθέσει αλάτι και πιπέδι.
  • Στο τέλος και αφού έχει προθερμανθεί, ο φούρνος, πρέπει να μπει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του.
  • Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το να μην ανοιγοκλείνει κανείς το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι, το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε μόλις 45 λεπτά.

Related posts

Αποκάλυψε το μυστικό ο Πετρετζίκης: Η viral συνταγή για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Πεντανόστιμη σαν της μαμάς: Πατατόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ, ζαμπόν και έτοιμη στο πι και φι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Νοστιμότατο κοτόπουλο στη γάστρα με μουστάρδα και μπαχάρια

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα της τεμπέλας: Χωρίς φύλλο, με φέτα και έτοιμη σε χρόνο μηδέν στη τοστιέρα

Το μυστικό που θας σας λύσει τα χέρια: Πως να μην στεγνώσει το κοτόπουλο – Το θαυματουργό τρικ για να το κρατήσετε ζουμερό και αφράτο

Παραδοσιακή Μπάμπω: Η συνταγή για το πιο νόστιμο θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα που θα λατρέψετε

Τεράστιο ανθυγιεινό λάθος: Πότε γίνεται επικίνδυνο το κοτόπουυλο – Τι δεν πρέπει να κάνετε στο μαγείρεμα

Πεντανόστιμα τσιγαράκια αρβανίτικα: Τα παραδοσιακά πιτάκια από τη Στερεά Ελλάδα με σπανάκι και τυρί που θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά