Οι σεφ αποκαλύπτουν για την τέλεια ψητή πατάτα: Το κόλπο που εγγυάται επιτυχία και έχει γίνει viral

Οι σεφ αποκαλύπτουν για την τέλεια ψητή πατάτα: Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

Ένα από τα πιο απλά και οικονομικά γεύματα για να φτιάξει κάποιος είναι η ψητή πατάτα. Επίσης με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να γίνει και πεντανόστιμη άμα ακολουθήσετε το παρακάτω βασικό κόλπο.

Η Tonia Larson, από το μπλογκ the Gunny Sack, αποκαλύπτει στη Daily Mail μια μέθοδο μαγειρέματος που εγγυάται, σύμφωνα με την ίδια, επιτυχία, αλλά και δείχνει πως ίσως τη φτιάχναμε λάθος μέχρι σήμερα.

Το τρικ είναι να κόψεις την πατάτα με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Αντί να την τυλίξεις σε αλουμινόχαρτο και να την ψήσεις στο φούρνο έτσι, η Larson προτείνει να ασχοληθείς περισσότερο με την κάπως χρονοβόρα- αλλά σημαντική- προετοιμασία της.

Ονομάζει τη συνταγή της «The Bloomin’ Baked Potato» καθώς κόβει την πατάτα σαν ένα λουλούδι που ανθίζει, πριν τη βάλει στον φούρνο.

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται για την τέλεια ψητή πατάτα

Με τον τρόπο αυτό, λέει, η φλούδα γίνεται τραγανή ενώ το εσωτερικό διατηρείται μαλακό.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και 20 λεπτά, τα 15 για την προετοιμασία και τα υπόλοιπα στον φούρνο.

Μετά το ψήσιμο μπορεί κανείς να βάλει την τελική πινελιά που επιθυμεί, βάζοντας στην πατάτα τσίλι, τόνο, τυρί, μπέικον κ.λπ.

Σας κολλάνε οι πατάτες στο ταψί; Το απλό κόλπο για να τις ξεκολλήσετε

Έχετε ετοιμάσει ένα όμορφο γεύμα, αλλά όλα δείχνουν να πλησιάζουν στην… καταστροφή; Έχουν κολλήσει οι πατάτες στο ταψί σας και δεν ξέρετε πώς να τις βγάλετε χωρίς να χάσετε… καμία;

Δεν χρειάζεται πανικός, μια και υπάρχει λύση και μάλιστα είναι εξαιρετικά εύκολη και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ για να μπορέσετε να θέσετε σε… εφαρμογή το σχέδιό σας.

Απλά θα χρειαστείτε λίγο… νερό. Ρίξτε λίγο νερό στο ταψί, μόλις βγει από το φούρνο και κουνήστε ελαφρά για να ξεκολλήσουν οι πατάτες.

Related posts

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100

Αuτά είναι τα δυο καλύτερα ελληνικά φαγητά με κρέας στον κόσμο – Σαρώνει η Ελλάδα