Πατάτες με τη φλούδα: Ο τρομερός λόγος για τον οποίο πρέπει να τρώτε τη φλούδα

Πατάτες: Είναι καλύτερο να τις καταναλώνουμε με τη φλούδα

Είναι συνήθεια όλων να αφαιρούν τη φλούδα από τις πατάτες. Αυτό που όμως όλοι αγνοούν είναι πως η φλούδα είναι πάντα καλύτερη προς κατανάλωση. Είτε μιλάμε για πατάτες ή για γλυκοπατάτες, η φλούδα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Η φλούδα πατάτας έχει 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια φυτικών ινών (το εσωτερικό της πατάτας μόλις 2 γραμμάρια) και βιταμίνη του συμπλέγματος Β ενώ η φλούδα περιέχει περισσότερη Β6 σε σχέση με το εσωτερικό.

Κι όχι μόνο, η εξωτερική στοιβάδα της πατάτας αλλά και στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, περιέχει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που χάνεις όταν την αφαιρείς. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες που θα μπορούσαν να οδηγήσαν σε καρκίνο ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν την φλεγμονή.

Αν πάλι μιλάμε για την φλούδα μόνη της, δες το παρακάτω βίντεο για να φτιάξεις το πιο περίεργο αλλά τέλειο σνακ.

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100