Πεντανόστιμη και πανεύκολη Τούρτα με σοκολάτα Γκανάζ: Θα την εξαφανίσεις στο άψε σβήσε

Τούρτα Γκανάζ: Η συνταγή που θα λατρέψετε

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
190 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ. Αλεύρι
10 γρ. Κακάο
1 κ.γ. Μπεκιν

Για το σιρόπι
150γρ. Νερό
150 γρ.ζάχαρη
80 γρ. μαύρο ρου μι

Για τη ganache:
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος πολύ ζεστή
1 κουταλιά μέλι

Η εκτέλεση της συνταγής

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπεϊκιν και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα 22 εκατοστών στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25′.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5-7′ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ρούμι.

Για την ganache
Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα.
Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά να γίνει γαλακτοματοποιηση και να ομογενοποιηθεί το γλασο.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους. Στρώνουμε το πρώτο σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζομαι.
Αδειάζουμε το ενα τρίτο της ganache στο παντεσπάνι και συνεχίζουμε με τα άλλα δυο.
Βάζουμε να παγώσει πολύ καλά η τούρτα μας για 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τρούφα η με ότι αλλά μας αρέσει

Related posts

Παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα: Το μυστικό του Άκη που την απογειώνει

Κανταΐφι Κιουνεφέ: Συνταγή για απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό

Άκης Πετρετζίκης: Το λαχταριστό και εύκολο κέικ με Nutella, που θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά

Τυρόπιτα σουφλέ: Η καλύτερη συνταγή με φέτα και φύλλο κρούστας

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τα κρούσματα σαλμονέλας από σοκολατένια αυγά Kinder Surprise

Τορτελίνια από τον Άκη Πετρετζίκη: Με τυρί στον φούρνο

Τέλεια μπριζόλα: Τραγανή απ’ έξω, τρυφερή από μέσα

Αχνιστή κοτόσουπα: Χουχουλιάρικη και νόστιμη σε 6 μόνο βήματα

Στριφτή πατατόπιτα της γιαγιάς: Νηστίσιμη και πεντανόστιμη για το κυριακάτικο τραπέζι