Πέντε προβλήματα που οι μπανάνες λύνουν καλύτερα από τα χάπια!

Μπανάνες: Τα οφέλη που δεν γνώριζες

Δεν είναι δύσκολο να ακολουθήσεις μια σωστή διατροφή αρκεί να κανείς τις κατάλληλες επιλογές και συνδυασμούς, δείχνοντας πειθαρχία στο σούπερ μάρκετ και τα ψώνια.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υγιή σάκχαρα και πολλές φυτικές ίνες που τις καθιστούν μια ισχυρή ενεργειακή βόμβα για το σώμα σας.

Ωστόσο, εκτός από αυτήν την επίδραση, οι μπανάνες είναι επίσης μία αποτελεσματική θεραπεία ενάντια σε πολλές ασθένειες και μερικές φορές έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τα φάρμακα.

Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις θερμίδες – γιατί ξέρετε ότι τρώτε υγιεινά τρόφιμα.

1. Υψηλή αρτηριακή πίεση

Οι μπανάνες βοηθούν στο να διατηρηθεί η πίεση του αίματος και είναι αποτελεσματικές κατά της υπέρτασης. Η κατανάλωση πάρα πολύ αλμυρού φαγητού και η ανεπαρκής πρόσληψη καλίου έχει επίδραση στην αρτηριακή σας πίεση, και οι μπανάνες είναι ωφέλιμες, διότι περιέχουν πολύ κάλιο. Οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν την κατανάλωση μιας μπανάνας κάθε πρωί για να κρατήσει την αρτηριακή σας πίεση εντός των φυσιολογικών ορίων.

Tα οφέλη της μπανάνας στην ψυχική υγεία

2. Κατάθλιψη

Ένα βασικό συστατικό που περιέχεται στην μπανάνα είναι η τρυπτοφάνη, που υπάρχει στην μορφή της σεροτονίνης, επίσης γνωστή ως «ορμόνη της χαράς.” Μόνο μία μπανάνα είναι αρκετή για να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης, της οποίας το αποτέλεσμα είναι ένα αίσθημα γαλήνης και χαράς μέσα σε μερικά μόνο λεπτά.

3. Στρες

Το κάλιο της μπανάνας δρα ενάντια στο άγχος. Οι μπανάνες είναι επίσης καλές για την καρδιά σας και δημιουργούν φυσιολογικά επίπεδα νερού στον οργανισμό.

4. Δυσκοιλιότητα

Ένα από τα συστατικά των μπανανών είναι η πηκτίνη, μια ίνα που υποστηρίζει την πέψη και βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Οι μπανάνες δρουν ως προβιοτικό, έτσι ενθαρρύνουν την χώνευση, ανακουφίζουν από το φούσκωμα και μειώνουν την εντερική ένταση η οποία είναι αποτέλεσμα της δυσκοιλιότητας.

5. Προεμμηνοροικό σύνδρομο

Οι μπανάνες περιέχουν άφθονη βιταμίνη Β6, η οποία έχει ευνοϊκά αποτελέσματα για την γλυκόζη του αίματος. Η βιταμίνη Β μετριάζει τους πόνους της περιόδου και του προεμμηνοροικού συνδρόμου, ομαλοποιεί τη διάθεση και δεν επιτρέπει τη συγκράτηση νερού.

Related posts

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: Το μuστικό που αποκαλúπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ακούστε τη γιαγιά: Τα 6 απόλυτα tips για να σου βγει ένα τραγανιστό κουρκούτι στον μπακαλιάρο

Χαμομήλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο: Δείτε αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία