Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Προσοχή: Ο πιο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ τα αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Για πολλά φαγητά ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση για να ζεσταθούν ή να ξεπαγώσουν. Ακομή και κάποια φαγητά μπορούν να μαγειρευτούν μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη λειτουργία της, ενώ έχει οδηγήσει σε μελέτες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Oι επιστήμονες, πάντως, είναι σαφείς: Aν ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας και επιβλέπετε τα παιδιά σας, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ακίνδυνοι. Η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η τοποθέτηση κάποιων τροφών σε αυτούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Δεν είναι όμως μόνο τα τρόφιμα που πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ένα από τα τρόφιμα που απαγορεύεται ρητά να τοποθετηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων είναι και τα αυγά. προσπαθήσετε να βράσετε τα αβγά σας στο φούρνο μικροκυμάτων, θα καταλήξετε ή με την κουζίνα άνω-κάτω ή με καμένα… δάχτυλα. Η απότομη ζέστη που δημιουργείται στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί πολύ ατμό στο αβγό, ο οποίος δεν έχει από πού να απελευθερωθεί με την έκρηξη να παραμονεύει.

Δώστε προσοχή αν τρώτε αυγά με ψωμί

Πρέπει να ξέρετε τι περιέχουν οι τροφές, ποιες συνδυάζονται μεταξύ τους, και το πότε ο οργανισμός σας αφομοιώνει στο μεγαλύτερο βαθμό τα συστατικά που χρειάζεται. Μπορεί πολλοί να συνδυάζετε τα αυγά με το ψωμί, αλλά δεν είναι ο απόλυτος συνδυασμός.

Συνδυασμός τροφών σε μικρές ποσότητες

Μικρή ποσότητα θεωρείται ότι είναι ίσο με την παλάμη (χωρίς τα δάχτυλα) για τις πρωτεΐνες, και ό,τι χωράει στη χούφτα ή μέχρι ένα φλιτζάνι για τα υπόλοιπα. Έτσι πρέπει να συνδυάζετε τα αυγά με το ψωμί ή τις πίτες (αλεύρι ολικής αλέσεως). Αντιθέτως μπορείτε να συνδυάσετε άφοβα τα αβγά με το αγγούρι, το λάχανο και την ντομάτα. Επιλέξτε για ψωμί, αυτό εδώ, που θεωρείται ότι είναι το πιο υγιεινό.

Τι πρέπει να αποφύγετε στους συνδυασμούς

Επεξεργασμένων υδατανθράκων ή και υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μεταξύ τους (π.χ. πατάτες με μακαρόνια ή λευκό ψωμί με άσπρο ρύζι, ή βρασμένο καλαμπόκι με φρυγανιά), επειδή αυξάνεται απότομα το σάκχαρο του αίματος και οι απαιτήσεις σε ινσουλίνη.

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100