Ρεβανί για να γλυκαθούμε λίγο…. Πολύ πετυχημένο αφράτο και απολαυστικό

Η Συνταγή είναι από την Άννα Κασσανδρεία – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” και κοινοποιήθηκε από τη Στέλλα Κουσίδου.

Από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά ταψιού, το ρεβανί συνδυάζει την αφράτη υφή με το μεθυστικό άρωμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού και φυσικά το σιρόπι που το κάνει ακαταμάχητο! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Υλικά
6 αυγά
½ νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο γάλα (εναλλακτικά: λίγο παραπάνω από μισό γάλα και το υπόλοιπο χυμός πορτοκαλιού)
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 φακελάκια baking powder
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι (ή πορτοκάλι)
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Για το σιρόπι
5 νεροπότηρα ζάχαρη
5 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
Φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, το σπορέλαιο, τη βανίλια, το ξύσμα, το μπέικιν και στο τέλος το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-40 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να φουσκώσει.

Όσο ψήνεται το ρεβανί, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη φλούδα και τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Μόλις βγει το ρεβανί από τον φούρνο, το κόβουμε ελαφρώς σε κομμάτια και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει πλήρως πριν το σερβίρουμε.

💡 Tips
Για πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές λικέρ λεμόνι ή πορτοκάλι στο σιρόπι.
Αν σας αρέσει πιο υγρό, αυξήστε κατά 1 ποτήρι το νερό και τη ζάχαρη στο σιρόπι.
Σερβίρεται υπέροχα με μια κουταλιά παγωτό καϊμάκι ή κρέμα γάλακτος.

Related posts

Μπακαλιάρος bianco όπως τον μαγείρευαν στα Ιόνια νησιά

Σοκολατάκια Bounty με Φράουλα Χωρίς Ζάχαρη μόλις με 5 υλικά

Ακολούθησα τη δίαιτα με τα αυγά και έχασα βάρος. Δείτε πώς συνέβη